10 alapvető, fájó igazság, amiről túl gyorsan megfeledkezünk!

Következzen most 10 életigazság, amelyet valószínűleg már évekkel ezelőtt megtapasztaltunk, átéltünk, eszünkbe jutott, de túl hamar ismét elfelejtettük, és nem fogtuk fel a jelentőségét.

1. Az emberi élet rövid

Relatív, de azért mindannyian tudjuk és sokszor beparázunk azon, hogy már hány év telt el az életünkből. Még inkább szíven üt az a tény, ha egy kortársunk meghal, mert ilyenkor mi másra gondolhatnánk, hogy: “lám, ő sincs már többé, és mi vajon meddig leszünk még”. Éppen ezért már ma kezdjük el igazán élni az életünket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a halált, de nem is kell állandóan azzal foglalkozni. Nem a halál a legnagyobb veszteség az életben, hanem az, mikor valami meghal, elhal bennünk, miközben életben vagyunk. Legyünk nyitottak, kíváncsiak, fedezzük fel saját magunkat, és kezdjük végre élni az az életet.

2. Újjászületni csak akkor fogunk, ha teszünk is érte

Az életünk egyedül csak a miénk. Mások ugyan meggyőzhetnek, de a végső döntés mindig a mi kezünkben van. Ezért fontos, hogy mi, csakis mi határozzuk meg azt az utat, amelyen el szeretnénk indulni az életben, azt az utat, amitől nem félünk, és amit nem mások raknak ki előttünk. Legyünk produktívak, kitartóak és türelmesek. Türelmesnek lenni nem csak annyit jelent, hogy várunk, hanem azt is jelenti, hogy megőrizzük a pozitív hozzáállásunkat egy dologgal, tervvel, projekttel kapcsolatban, még ha vannak is nehézségek. Legyünk bátrak és hallgassunk a szívünkre.

3. Elfoglaltnak lenni nem azt jelenti, hogy produktívak is vagyunk

Az elfoglaltság nem erény, nem éppen egy tiszteletre méltó dolog, egyszerűen muszáj tenni, amit tenni kell. És sajnos az elfoglalt ember nem egyenlő a produktív, kreatív emberrel. Nézzünk csak körbe: emberek tízezrei rohangálnak körülöttünk, mert elfoglaltak, de valójában semmi, látszólag hasznos dolgot nem tesznek. Ezért ha adódik egy kevés szabadidőnk, olyan dolgokkal töltsük el, amelyek értéket hordoznak: például menjünk el a családdal kirándulni a közelbe, vagy készítsünk madáretetőt. És ha tudjuk, éljük úgy az életünket, hogy azzal legyünk elfoglalva, amiket szeretünk csinálni, mert így kap értelmet az életünk.

4. A sikert mindig kudarc előzi meg

Vannak csalódások, kudarcok, amelyeket nem kerülhet el az ember. Azok a siker érdekében muszáj, hogy megtörténjenek, mert különben nem változtatnánk valamit a beváltnak hitt recepten, így nem fejlődnénk, nem tanulnák semmit. Ha félünk a kudarctól, sikerben sem lesz igazán részünk. Az, aki mesterien űz bármit is, korábban valószínűleg ezerszer elbukott. De a bukásból tanult és ismét képes volt felállni és küzdeni. Néha a dolgoknak szörnyen rosszul kell alakulniuk, hogy végül minden jól süljön el.

5. Gondolkodni és cselekedni két teljesen különböző dolog

A siker az nem talál meg csak úgy, arra nem elég várni. Az már egy lépés előre, ha már gondolkodunk valamint, amit tenni szeretnénk. A legfontosabb mégis a tenni akarás, a “most cselekedete”, és nem a “majd később foglalkozok vele.” A tudás szinte semmit sem ér, ha nem vagyunk képesek cselekedni. Kérdezzük meg magunktól, mi az amit igazán szeretnénk tenni, majd tegyük meg az első lépést ennek irányában.

6. Nem kell megvárni a bocsánatkérést a megbocsátásig

Az élet sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz, ha képesek vagyunk úgy megbocsátani, hogy nem kért az illető soha sem bocsánatot tőlünk. Legyünk hálásak a jó dolgokért, amelyek jelen vannak az életünkben, és ne temetkezzünk a múltba, amely tönkreteszi a jelen örömeit. Mikor valakinek megbocsátunk, feloldozzuk magunkat a megváltoztathatatlannak hitt múlt alól. Ettől nem a másik embert mentettük fel hibája alól, hanem saját magunkat szabadítottuk fel.

7. Egyes emberek egyszerűen nem passzolnak hozzánk

Annyira leszünk vagány emberek, amennyire képesek leszünk bátrak lenni, hogy jófej emberekkel vegyük körbe magunkat. Ha viszont olyanokkal barátkozunk, akik lehúznak, kritizálnak, akkor nem leszünk soha pozitív figurák sem a magunk, sem pedig mások szemében. Ha valaki társaságában mindig feszültek vagyunk, kényelmetlenül érezzük magunkat, akkor nagy az esélye, hogy az az ember nem a barátunk, hanem valami más kapcsolat köt össze vele. Így nem marad más hátra, mint a megérzésünk, amelyre hallgatnunk kell: amely ha ez azt mondja, iktassuk ki azt a személyt az életünkből, akkor tegyük azt.

8. Ne várjuk el, hogy mások szeressenek, szeressük inkább mi saját magunkat

Más embereket szeretni nagyon fontos, de önmagunkat szeretni, önmagunkkal jóban lenni még fontosabb. Ahhoz, hogy tényleg valami igazán jót cselekedjünk, előbb önmagunkat kell szeretni. Az meg, hogy ki mit gondol rólunk, nem foglalkoztasson. Ennyire egyszerű.

9. A javaink nem egyenlőek önmagunkkal

A tárgyak mindig is tárgyak maradnak. Attól, hogy egy szép piros sportautónk van, még a személyiségünk ugyanaz marad. Igaz, nem könnyű normálisnak megmaradni egy agresszív fogyasztói társadalomban, ahol csak úgy röpködnek a márkásabbnál márkásabb cuccok, értéktárgyak, de attól még az emberek, akik ennek élnek, még ugyanazok maradnak, csak legfeljebb a pénzük elköltésével foglalkoznak. Ne törődjünk ezekkel a külsőségekkel, legyünk hűek magunkhoz, és alakítsunk ki egy saját életstílust, ami, ha nem is 100 százalékig, de megfelel nekünk.

10. Minden másodpercben minden változik

Öleljük át és üdvözöljük a változást, bármilyen okból is következzen be az. Sosem lehet tudni, hogy mi történik a következő percben. Lehet az egész életünk megváltozik. Éppen emiatt, kanyarodjunk vissza az első ponthoz, és kezdjünk el élni, mert csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk kiélvezni az életünk pillanatnyiságát.

Forrás: http://filantropikum.com/

Harmat Klára

Harmat Klára

Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

- X
error: Content is protected !!