5+1 tipp, hogy bevonzd a szerencsét az életedbe

Nem is gondolnád, mennyi mindent tehetsz azért, hogy Fortuna a kegyeibe fogadjon! Íme 6 ötlet, amivel bevonzhatod a szerencsét!

1. Légy elégedett!

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy másokhoz hasonlítjuk magunkat: a barátnőnkhöz, aki tökéletes kapcsolatban él, vagy a testvérünkhöz, akinek szépen ível felfelé a karrierje. Közben azon gondolkodunk, nekünk vajon miért nincs szerencsénk az élet ezen területein, majd kijelentjük: „mindenki szerencsés, csak én nem”. Ahelyett, hogy erre koncentrálnál, összpontosíts azokra a területekre, amelyek igenis jól működnek az életedben – és értékeld ezeket. Ne támassz önmagaddal szemben túlzott elvárásokat, csak annyit akarj, amennyire valóban képes vagy!

2. Jó barát, jó energia

A szerencsénkre azok az emberek is hatással vannak ránk, akikkel nap mint nap találkozunk. Velük nevetünk, és velük együtt sírunk. Ösztönösen érezzük, hogy kivel, mikor és mennyi időt kell eltöltenünk, csupán figyelnünk kell ezekre a megérzésekre. Akadnak ugyanis olyanok, akik csupán elszívják az energiáinkat, és ezzel hátráltatnak abban, hogy az életünk jó irányba haladjon. Csukd be a szemed, és gondolj arra az emberre, akinek a jelenlétében jól érzed magad!

3. Pozitív gondolkodás

A szerencsénk attól is függ, milyen minőségű az életünk, és hogyan gondolkozunk róla. Ha nem érezzük azt, hogy megérdemeljük a jólétet és a boldogságot, akkor az nem is fog beköszönteni az életünkbe. Ugyanilyen fontos, hogy megtanuljuk elengedni a múltbeli sérelmeket, hiszen azzal, hogy magunkban dédelgetjük azokat, csak a negatív energiákat erősítjük.
Esténként jegyezd fel, hogy aznap miért vagy hálás. Például: nagyon jót beszélgettem a barátaimmal vagy a gyermekeimmel; egy meghitt estét töltöttem együtt a párommal. Kapcsold ki a negatív érzéseket, és hagyd, hadd árasszanak el a pozitív energiák.

4. Az érintés ereje

Amikor a párunk megsimogat, átölel, vagy csak megfogja a kezünket, melegség járja át a testünket, és elégedettség tölti el a lelkünket. Ne csodálkozz ezen, hiszen tudósok által is bizonyított tény, hogy egy szeretett személy érintése hatalmas energiákat szabadít fel. A boldogság, a biztonság és az elégedettség érzése ötvöződik ilyenkor, ami segít abban, hogy jobbnak lásd a világot, és ezáltal kizárd azokat a gondolatokat, amelyek hatására a szerencse nagy ívben elkerül.

5. A nevetés gyógyít!

Egy hatalmas, szívből jövő kacaj után felszabadulunk és megkönnyebbülünk. Tudományosan igazolt tény, hogy a jókedvű, életvidám emberek egészségesebbek. A nevetés hatására több „boldogsághormon”, azaz szerotonin termelődik majd a szervezetében, és így könnyen megfékezheted a stresszhormonokat.

+1. Adj esélyt a szerencsének!

A szerencse csak azoknak kedvez, akik mozgásban vannak. Hogy mit értünk ezalatt? Azt, hogy tegyünk meg mindent a saját előrelépésünkért és boldogságunkért, hogy már csak egy pici plusz hiányozzon a pozitív végeredményhez. A jó tanárok például nem bánják, ha feleltetéskor a diákok súgnak egymásnak, hiszen súgni is csak annak lehet jól, aki amúgy készült az órára.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

- X
error: Content is protected !!