A mágia három törvénye – harmadik: a karma törvénye

A mágia három törvénye – harmadik: a karma törvénye

mágia-harom-torvenye-harmadik-karma-torvenye

A mágia utolsó nagy törvénye – talán nem meglepő módon – a karma törvénye. Biztos sok-sok mindent tudsz már a karmáról , azonban most egy kicsit eltérő, nem konvencionális megközelítésben próbálom vázolni a témát.

Biztosan láttad már ezt a jópofa „játékot”, ha máshol nem, valamelyik amerikai filmben egy vezérigazgató asztalán… A ketyere neve: Newton-inga, és amilyen egyszerűen működik, olyan mély rétegét érinti a világ működésének.

 

Ha még nem találkoztál vele, a szerkezet úgy működik, hogy kitéríted a legszélső golyót (mint a képen, jobbra), az nekiütközik a mellette levőnek, ami nem mozdul ugyan el, de átadja az energiáját a mellette állónak stb. – és a legvégén a másik szélén lévő golyó fog kibillenni. Aztán ez csapódik vissza és ugyanígy kibillenti az akkor már nyugalomban lévő, jobbszélső golyót. Tehát csak a két szélén lévő golyó fog kitérni, egyszer az egyik, majd a másik oldalon.

Ennyi. Nem túl bonyolult, ugye?
Ahogy a karma működése sem. Hatunk valakire: így vagy úgy – és látszólag nem történik semmi. Kívánhatunk neki jót/rosszat, gondolhatunk, mondhatunk rólat jót/rosszat, látszólag nem történik semmi. Mint a Newton-ingánál.

Aztán egyszer csak a sor legvégén valaki kap egy hatalmas csomagot a mellette állótól – de valójában tőlünk!

Ebből érdekes következtetéseket lehet levonni:
1. Akire hatni akartunk, lehet, hogy nem is részesül a tettünk hatásából. Akire viszont nem akartunk hatni, sőt, lehet, hogy nem is ismertük, valójában arra hatottunk – láthatatlanul.
2. A hatás, amit az emberek láncolatán keresztül kiküldtünk a világba, egyszer csak visszatért hozzánk. És a hatás oka – az igazi ok! – nem is abban rejlik, akitől kapjuk! Ő „csak” melletünk állt, és továbbította a hatást, amit korábban mi küldtünk ki.
Ő a karma végrehajtója, akinek az a feladata, hogy nekünk továbbítsa egy korábbi tettünk ellenhatását.

A kérdés akkor válik igazán érdekessé, amikor a tettünk végigszalad a láncolaton, eléri a legszélét, de közben végetér az életünk. És a hatás, amikor jön vissza, már egy más testben, más személyiséggel rendelkező énünket éri. Közben fogalmunk sincs, hogy miért kapjuk a Sorstól a jót/rosszat, mert a felejtés vizéből már ittunk az aktuális megtestesülésünk előtt.
Ilyenkor már más színben tűnik föl, hogy mi az, ami igazságos és igazságtalan.

Valóban igaztalanul veri a Sors az egyik embert, és tényleg nem igazságos, hogy a másiknak minden szinte az ölébe hullik?
Az indiaiak szerint (és számos más tradicionális kultúrában szintúgy) az, hogy valakinek jól megy a sora – megtalálta a hivatását / a saját útját járja / boldog párkapcsolatban, családban él / gyermekei vannak / jó az egészsége stb. stb. –, mind karmikus eredetű, és a születési horoszkópunkból látszik.

Ebben a metafizikai értelmezésben a bolygók sem mások, mint a karma végrehajtói: nem jók vagy rosszak, hanem csak az erők közvetítői, pont úgy, ahogy a Newton-inga golygói. A minket érő erőknek, azaz életeseményeknek, élethelyzeteknek pedig mi magunk vagyunk a forrásai – csak valószínűleg már nem emlékszünk rá (főleg ha előző életes tettünk az oka).

A Newton-inga párhuzama egy másik oldalról is elgondolkodtató! A kapott hatástól a legszélső golyó ismét kibillen – majd ismét visszahullik. Tehát a minket érő külső hatások tettekre késztetnek bennünket – és a tetteinknek van egy jól leírható íve.

Aki látja az egész rendszer működését, azt is látja, hogy mit fogunk “szabad akaratunkból” reagálni a minket érő hatásokra. Ha eléggé ismered a dackorszakban leledző gyermekedet, csukott szemmel is tudni fogod, mit fog tenni, ha elveszed tőle a kedvenc játékát…

Valahol mi is ilyen dackorszakban játszadozó gyerekek vagyunk, akiknek a “szabad akaratból fakadó” lépéseit van, aki látja…

Fentieknek egy nagyon praktikus, a jelenre vonatkozó hozadéka: bármit teszünk is, annak idővel meglesz az ugyanakkora hatású, de minket érintő következménye. Ha ezt belátjuk, pusztán már emiatt is érdemes pozitívan gondolkozni, beszélni és jó tetteket végrehajtani – a jelenben. Mert ebből fakad a saját jövőnk, amikor a golyó hatása visszaér. Kárpáti Gábor Csaba

 

The post A mágia három törvénye – harmadik: a karma törvénye appeared first on intuíciók.

Harmat Klára

Harmat Klára

Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

- X
error: Content is protected !!