A megérzésünk mi vagyunk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A megérzésünk mi vagyunk

a-megérzésünk-mi-vagyunk

A megérzés vagy előérzet az ember benső énjének, szellemének a működése. Bensőnkön keresztül, amikor teret engedünk neki, a ráhangoltság révén megérezhetünk dolgokat, eseményeket, veszélyeket, más emberek titkolt szándékait, indítékait.

A megérzésre gyakran használják szinonimaként az intuíció szót. A valódi megérzéseinket meg kell különböztetünk a gondolatvilágunk által életre hívott benyomásoktól, melyek befolyását gyakran nem könnyű tudatosítanunk. A megérzéseink életre keltésének egyik feltétele, hogy legalább időnként képesek legyünk tisztán érezni, olyan állapotot megélni, amikor az elménk, gondolataink elcsendesednek.

AKI A SZEMÉLYE MÖGÖTTI VÉGTELEN ÁRAMOKHOZ HATOL, LASSANKÉNT ÉSZREVESZI, HOGY TESTI ÉRZÉKSZERVEI SAJÁTSÁGOS MÓDON MEGTOLDÓDNAK. AKIRE SZEMEDDEL, FÜLEDDEL, VAGY BÁRHOGY, ERŐSEN RÁFIGYELSZ, ANNAK ALKATA ÉS JELEN-ÁLLAPOTA SZINTE TÜKRÖZŐDIK BENNED, S A FUTÓ, VAGY TARTÓS JELENSÉGEKÉ IS. HA VALAKIVEL BESZÉLSZ, NEM CSAK A SZAVAIT FOGOD FEL, HANEM AZT IS, MI LÉNYÉBŐL ÁRAD; S AZT HISZIK, HOGY GONDOLATOLVASÓ VAGY. ÉS MINDAZ, AMI BENNED ÍGY TÜKRÖZŐDIK, MINTHA SZÍNES VOLNA; NEMCSAK A SZEMED LÁT SZÍNEKET, DE EGY BELSŐ, REJTETT SZEMED IS.
WEÖRES SÁNDOR: A TELJESSÉG FELÉ

“AZ ÚGYNEVEZETT „belső hang”, a szellemi az emberben, amire hallgathat, az érzés! Nem ok nélkül mondja a népnyelv: „Mindig az első benyomás az igazi”.

Mint minden ilyen és hasonló szólásban és szófordulatban, úgy ebben is mély igazság rejlik. A benyomáson az ember általában az érzést érti. Amit egy ember például egy számára eddig idegen emberrel való első találkozás alkalmával érez, az vagy egyfajta elővigyázatosságra intő figyelmeztetés, mely egészen a teljesen visszataszító érzésig terjedhet, vagy valami kellemes, ami a teljes szimpátiáig fokozódhat, néhány esetben pedig közömbösség is lehet.

Ha ez a benyomás a beszélgetés és a további kapcsolat folyamán az ész megítélése által eltolódik vagy egészen elmosódik, olyannyira, hogy felmerül annak a gondolata, hogy az ember eredeti megérzése téves volt, akkor az ilyen ismeretségek végén szinte mindig a legelső megérzés helyessége derül ki. Gyakran azok keserves fájdalmára, akik megengedték, hogy az eszük mások színlelt viselkedése miatt megtévessze őket.

Az érzés, mely nincs térhez és időhöz kötve, és kapcsolatban áll az azonos jellegűvel, a szellemivel, azonnal felismerte a másik valódi jellegét, s nem hagyja, hogy megtévessze az ész ügyeskedése.

Az érzésnél a tévedés teljes mértékben ki van zárva.”

Részlet a Belső hang című előadásból (Grál-üzenet, II. kötet)

Forrás: http://www.gralvilaga.hu/

The post A megérzésünk mi vagyunk appeared first on intuíciók.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Harmat Klára
    Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..