TEST LÉLEK SZELLEM

A pozitív gondolkodás csapdája

Megosztás
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A pozitív gondolkodás csapdája

pozitiv-gondolkodas-csapdaja

A pozitív gondolkodás korát éljük. Olvassuk a sikerkönyveket, egyre többen próbálják életükre alkalmazni és mégis csak keveseknek segít.

Sőt, néhány esetben még ártalmas is lehet – állítja Srikumar S. Rao a Happiness at Work: Be Resilient, Motivated, and Successful — No Matter What (Boldogság a gyakorlatban , Légy rugalmas, motivált és sikeres – minden helyzetben) című könyv szerzője, akinek munkáit a New York Times, a Wall Street Journal, a Financial Times, a Time, a Fortune, a Business Week, a Guardian és a Daily Telegraph is megemlíti.

 

A pozitív gondolkodók egyik mondása, hogy ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét.
Először is: az élet vajon valóban citrommal kínált, vagy csak te hiszed azt?
Másodszor: a citrom valóban olyan rossz dolog, amivel inkább nem kellene rendelkezned, da ha már van, akkor meg kell mentened a helyzetet azzal, hogy limonádét csinálsz belőle?
És végezetül: nagyon idegölő egy citromot kapni, miközben próbálod kitalálni, hogyan kell belőle limonádét csinálni. Szükséges átmenned ezen a szakaszon?

Srikumar Rao szerint az a gond, hogy életünk minden eseményére megpróbálunk egy “jó” vagy “rossz” címkét ragasztani, és legtöbbünk sajnos 3-szor olyan gyakran használja a “rossz” címkét, mint a “jót”. És ha valamire azt mondjuk, hogy rossz, akkor azt jó eséllyel rossznak is fogjuk megélni. Ilyenkor van szükségünk a pozitív gondolkodásra. Kaptunk valami rosszat, egy citromot, és most meg kell próbálnunk valamit küzdelmesen kifacsarni belőle. Mindez rengeteg energiánkba kerül.

Gondolj azonban vissza életedre! Fel tudsz idézni valamit, amire azt gondoltad, rossz, de utólag kiderült, hogy mégsem olyan rossz, sőt, talán jó dolog? Talán nagyon szerettél volna egy állást, de nem vettek fel és helyette találtál egy sokkal jobb munkahelyet. Vagy lekésted a buszt és várakozás közben megismerkedtél egy kedves emberrel.

Ez a pozitív gondolkodás csapdája. Kapsz valami rosszat. Egy citromot, de valahogy megpróbálsz belőle limonádét csinálni. Vagyis először azt hiszed, hogy valami rossz és azt gondolod, valahogy sikerül javítanod rajta. Van akinek sikerül, de sokaknak nem. Azok, akiknek nem sikerül, összeomlanak, mert az egész modell, amit keményen próbálnak felépíteni, rájuk dől. Ezért lehet káros is a pozitív gondolkodás.

Srikumar Rao azt javasolja, hogy egyszerűen dobjuk el a “címkéket”. Akármi történik is életünkben, ne ítéljük meg jónak vagy rossznak! Ha pedig sosem ítélsz meg valamit rossznak, nem lesz szükséged a pozitív gondolkodásra és a vele együtt járó stresszre, hogy a rosszból hogyan csinálj valami jót.

Forrás: inspiralo-uzenet.blogspot.hu

The post A pozitív gondolkodás csapdája appeared first on intuíciók.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Hozzászőlás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

- X
error: Content is protected !!