A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy?

A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy?

A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy?

tudatossag-7-szintje-amelyrol-neked-tudnod-kell-te-melyik-szinten-vagy

A civilizációk során a nagy gondolkodók mindig kiemelten foglalkoztak az emberi Tudattal. A következőkben a Tudatunk 7 lépcsőfokát fogjuk bemutatni. Értékes információt következnek!

1. Állati tudat

Ezen tudati szinten csak a túlélésre összpontosítunk, ez a legfontosabb, ami foglalkoztat. A túlélésért kevés dolgot kell tennünk, és ha sikerül élelemhez, vízhez jutnunk, az csak pillanatnyi megnyugvással tölt el, pár óra, vagy akár perc múlva ismét úrrá lesz rajtunk az idegesség, a stressz.

2. Kollektív tudat

Itt arról van szó, hogy szükségünk van arra, hogy szeressenek, és hogy ezzel mások is egyetértsenek. Ez az a szint, amikor az érzelmi énünk kielégülését tartjuk fontosnak, és hogy ezt másokkal is meg tudjuk osztani, így biztonságban érezve magunkat.

3. Törekvés tudat

Az önbecsülésünk, önértékelésünk legtöbbször külső tényezőktől, a környezetünktől is nagyban függ. A tudatos törekvés arra vonatkozik, hogy nagyobb önbizalommal lépjünk ki az utcára, de ez csak akkor lehetséges, ha érzelmi intelligenciánkon sokat dolgozunk, állandóan fejlesztjük azt.

4. Egyéni tudat

Ez az a szint, mikor képesek vagyunk felülkerekedni, túllépni önös érdekeinken, vágyainkon. Átalakítjuk a tudatunkat, és olyan értékek szerint élünk majd, amelyek igazán meghatároznak bennünket, és amelyeket teljesen elfogadunk, amelyekkel teljesen harmóniában vagyunk. Képesek vagyunk legyőzni a félelmeinket, nem csak a tudatunkban, hanem a tudatalattinkban is.

5. Fegyelmi tudat

Itt a cél az, hogy az életcélunkat a szenvedélyünk alapján határozzuk meg. Ehhez az kell, hogy teljesen hitelesek legyünk magunkkal szemben, csak is azt szabad tegyük, amit igazán szeretünk. Akkor érhetjük el ezt a szintet, hogy rátalálunk életünk, létezésünk céljára.

6. Tapasztalati szint

Ezen a szinten a tudatunk már annyira fejletté válik, hogy mindig csak a jó és a helyes utat választjuk, és ezeket a tapasztalásokat építjük be a tudatunkba, így a világot is ezáltal jobb hellyé téve.

7. Uralmi szint

Ezen a szinten képesek leszünk a teljes önuralomra, és arra is, hogy újra és újra felfedezzük magunkban a jót. Az életcélunkat ismerjük, és ettől a pillanattól kezdve, csak annak élünk.

Forrás: http://filantropikum.com/

The post A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy? appeared first on intuíciók.

Csatlakozz Angyali Segítség csoportunkhoz

Vélemény, hozzászólás?

© 2018 Intuíció · Crumbs Theme by WPCrumbs
- X
error: Content is protected !!