A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy?

tudatossag-7-szintje-amelyrol-neked-tudnod-kell-te-melyik-szinten-vagy

A civilizációk során a nagy gondolkodók mindig kiemelten foglalkoztak az emberi Tudattal. A következőkben a Tudatunk 7 lépcsőfokát fogjuk bemutatni. Értékes információt következnek!

1. Állati tudat

Ezen tudati szinten csak a túlélésre összpontosítunk, ez a legfontosabb, ami foglalkoztat. A túlélésért kevés dolgot kell tennünk, és ha sikerül élelemhez, vízhez jutnunk, az csak pillanatnyi megnyugvással tölt el, pár óra, vagy akár perc múlva ismét úrrá lesz rajtunk az idegesség, a stressz.

2. Kollektív tudat

Itt arról van szó, hogy szükségünk van arra, hogy szeressenek, és hogy ezzel mások is egyetértsenek. Ez az a szint, amikor az érzelmi énünk kielégülését tartjuk fontosnak, és hogy ezt másokkal is meg tudjuk osztani, így biztonságban érezve magunkat.

3. Törekvés tudat

Az önbecsülésünk, önértékelésünk legtöbbször külső tényezőktől, a környezetünktől is nagyban függ. A tudatos törekvés arra vonatkozik, hogy nagyobb önbizalommal lépjünk ki az utcára, de ez csak akkor lehetséges, ha érzelmi intelligenciánkon sokat dolgozunk, állandóan fejlesztjük azt.

4. Egyéni tudat

Ez az a szint, mikor képesek vagyunk felülkerekedni, túllépni önös érdekeinken, vágyainkon. Átalakítjuk a tudatunkat, és olyan értékek szerint élünk majd, amelyek igazán meghatároznak bennünket, és amelyeket teljesen elfogadunk, amelyekkel teljesen harmóniában vagyunk. Képesek vagyunk legyőzni a félelmeinket, nem csak a tudatunkban, hanem a tudatalattinkban is.

5. Fegyelmi tudat

Itt a cél az, hogy az életcélunkat a szenvedélyünk alapján határozzuk meg. Ehhez az kell, hogy teljesen hitelesek legyünk magunkkal szemben, csak is azt szabad tegyük, amit igazán szeretünk. Akkor érhetjük el ezt a szintet, hogy rátalálunk életünk, létezésünk céljára.

6. Tapasztalati szint

Ezen a szinten a tudatunk már annyira fejletté válik, hogy mindig csak a jó és a helyes utat választjuk, és ezeket a tapasztalásokat építjük be a tudatunkba, így a világot is ezáltal jobb hellyé téve.

7. Uralmi szint

Ezen a szinten képesek leszünk a teljes önuralomra, és arra is, hogy újra és újra felfedezzük magunkban a jót. Az életcélunkat ismerjük, és ettől a pillanattól kezdve, csak annak élünk.

Forrás: http://filantropikum.com/

The post A Tudatosság 7 szintje, amelyről neked is tudnod kell! Te melyik szinten vagy? appeared first on intuíciók.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Harmat Klára
    Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..