Így varázsolhatsz magadnak szerencsét!

Talán túl misztikusnak és hihetetlennek tűnik annak a lehetősége, hogy néhány tárggyal, az otthon, a munkahely átrendezésével a szerencse is megköthető. Ám aki már kipróbálta, és a bágua-térkép szerint rendezte át maga körül a tárgyakat, helyiségeket, megtapasztalta, hogy mindez lehetséges.

Művészeti alkotások

Az erőt sugalló, dinamikus alkotások a karrier, a gazdagság és a siker (a hírnév) növelésére szolgálnak. A jelképek (jin-jang jel, kereszt stb.) ugyancsak pozitív hatásúak, hozzájárulnak a lelki fejlődéshez. A Buddha-szobor nemcsak szellemi erőt sugároz, hanem szerencsét is hoz. Nagyon sokféle változata ismert. A leghíresebb a nevető Buddha. Úgy kell elhelyezni, hogy a tulajdonosa bármerre tartózkodik a helyiségben, a szobor felé nézzen.

Természetes tárgyak, élőlények

A növények, élő állatok ugyancsak szerencsét hozhatnak a gazdájuknak. Erősítik a környezet energiáját.

Hal

Általános szerencsehozó kabala. Elsősorban a pénzt vonzza, ezért az üzletekben szinte kötelező az akvárium. A feng shui szerint kilenc halat kell az akváriumban tartani (nyolc aranyszínűt és egy feketét). Az aranyhal és a piros színű hal a gazdagság, a siker és a bőség kifejezője, a fekete pedig a bajok elhárításának eszköze.

Madarak

Egy madáretető az ablak előtt a lakáshoz vonzza a természet éltető erejét. Élő madár kalitkában – énekével olyan rezgéseket kelt, melyek a pozitív energiát erősítik.

Növények

Az egészséges, szép szobanövények, fácskák erősítik a pozitív energiát, a lakás bármely területén elhelyezhetők. A vágott virág, a kiszáradt cserepes növény elszívja a pozitív energiát, tehát azokat jobb kidobni.

Szerencsebambusz

Már hazánkban is kapható. Helyes gondozás mellett nagyon sokáig virul, és minél több levelet hoz, annál erősebb a szerencsét vonzó ereje.

A feng shui a természet ajándékai közé sorolja a sziklákat, köveket, kagylókat, tollakat, fenyőtobozokat, dísznövényeket és a gyógynövényekkel teli zsákocskákat.

A szikla formájú

köveket a kert végébe kell telepíteni, mert erősítik a ház alapját, és hozzásegítik a ház lakóit, hogy sikeresek és gazdagok legyenek. A különleges formájú kavicsok az alkotókészséget növelik.

A tobozok

a karriert erősítik, ha a munkaterületen kerülnek elhelyezésre.

Színek

A keleti filozófia hívei vallják, hogy a sokféle szín egyensúlyba hozza a lelket, a testet, a környezetünkben keringő energiát. A színek kiválasztásánál egy színtartományon belüli végtelen sok árnyalatból azt válassza ki, amelyik a legjobban tetszik. Például a vörös tartománya a halvány rózsaszíntől a mély bíborig, a kék a világos égszínkéktől a viharos tenger színéig terjed.

Vörös

A tűz és az élet színe. Aktivizál, bátorít, lelkesít. Az egyik legszerencsésebb színnek számít. Holdújévkor a gyerekek piros játék papírpénzt kapnak, hogy szerencsések legyenek. A kívánságokat (és a jókívánságokat is) piros papírra kell írni.

Arany

Vonzza a pénzt, a gazdagságot, a szerencsét, és pozitív fordulatot hoz annak a sorsában, aki körülveszi magát aranyszínű tárgyakkal.

Narancssárga

Testi-lelki serkentő, bátorít, derűt, kiegyensúlyozottságot sugároz. A dolgozószobában az egyenletes teljesítményt segíti.

Sárga

A bölcsesség, az előrejutás szimbóluma. Segíti a tanulást, erősíti a szervezet ellenálló képességét.

Zöld

A megújulás színe. Segíti a koncentrációt, enyhíti a fáradtságot, kimerültséget.

Kék

A kommunikációs készség erősítője, a társasági kapcsolatokat segíti.

Lila

A szellemiség, magasabb rendű gondolatok jelképe. Fejleszti az alkotókészséget, segíti a tanulást.

Fekete

Vonzza az üzleti sikereket és a pénzt, ezért az emberi kapcsolatok, a karrierterület erősítésére alkalmas.

Állatfigurák

Mivel a feng shui szinte minden állatnak tulajdonít szimbolikus jelentést, bőséges lehetőség áll rendelkezésre, hogy az élet adott pillanatában az adott szempont szerint válasszon közülük.

Elefánt

A bölcsesség és erő megjelenítője. Fontos, hogy az ormánya fölfelé mutasson, és ha az ablakba helyezzük, befelé nézzen.

Teknős

Általános szerencsehozó kabala. A fengsuj egyik kulcsfontosságú jelképe, mert a szerencse mellett a bölcsességet, a hosszú, egészséges életet is jelképezi. Lehet a környezetünkben szobrocskaként, festményen, kis vagy nagy méretben, de akár élő állatként is – a lényeg az, hogy legyen!

Bagoly

Az íróasztalon elhelyezve ösztönzően hat az agyműködésre.

Sárkány

A vezető beosztásra készülők fontos jelképe. A sárkány a kínaiak legfontosabb állata, az őserő jelképe. Kifejezi a kitartást és kreativitást.

Páva

A méltóság jelképe. Segíti a hivatali előmenetelt.

Hal, delfin

Leginkább üvegből vagy fából készített szobrocskája vonzza a szerencsét, boldogságot.

Forrás: www.astronet.hu

Harmat Klára

Harmat Klára

Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

- X
error: Content is protected !!