Január 14. – Hála: A szív ébresztése

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Veled is történt már ehhez hasonló? Kinyitsz egy könyvet, és egy mondat úgy ugrik a szívedbe a papírról, mintha pontosan neked címezték volna. Vagy éppen egy dal szöveg ébreszt rá egy felismerésre. Vagy van, hogy egy angyal suttogja a füledbe.

Egy reggel rájöttem, hogy érzelmileg és fizikailag is kimerültem attól, hogy olyan dolgokra összpontosítottam, amelyeket meg akartam venni, de nem engedhettem meg magamnak. Úgy éreztem, ördögi körbe kerültem. Minél inkább a hiányra koncentráltam, és arra, amit nem vehettem meg, annál jobban lehangolódtam. Minél leghangoltabb lettem, annál jobban a hiányra összpontosítottam. A lelkem azt suttogta, hogy amire valójában vágyom, az nem a pénzügyi biztonság, hanem a pénzügyi nyugalom. Csendben voltam- eléggé ahhoz, hogy oda tudjak figyelni… Abban a pillanatban ráismertem szívem mélységes vágyódására. Olyan belső békére szomjaztam, amelyet nem vehet el tőlem a világ. Segítséget kértem, és megfogadtam, hogy követni fogom a Szellemet, akárhová vezessen is. Életemben először sutba dobtam öt éves célkitűzéseimet, és keresővé, zarándokká változtam.

Amikor letettem a biztonság iránti vágyamat, és a nyugalmat kezdtem keresni helyette, nyitott szemmel néztem végig az életemen. Megláttam, milyen sok mindenért lehetek hálás. Alázattal ismertem fel kincseimet, és megbánással vettem észre, hogy magától értetődőnek tekintettem azt a bőséget, amely máris az enyém volt. Hogyan is várhattam még többet az Univerzumtól, amikor nem értékeltem azt, amim már megvolt ?

Azonnal leltárt készítettem életem vagyonáról: az egészségem, egy csodálatos férj, egy szép és boldog kislány, az ő egészségük, az otthonunk(nem nagy de kényelmes) és három drága aranyos háziállat, akik nap mint nap hűséges társaim és rengeteg örömöt okoznak. Mindig van elég étel az asztalunkon, és bor a kamránkban. Sok csodálatos barátunk van, akik igazán törődnek velünk, és részei az életünknek.

Amint elkezdtem, a listám egyre csak nőtt. Szeretem a munkámat: kiküldöm a világba a gondolataimat, amelyeket jól fogadnak. Sok nő tudtomra adta, hogy az első könyvem mennyiben gazdagította az életét. Komolyan hiszek abban, hogy az, amit a világnak adsz, vissza száll rád- lehet, hogy nem azonnal, vagy nem úgy, ahogy gondolnád, de ha a legjobbat adod magadból, akkor a legjobbat is fogod visszakapni. Most jött el az a pillanat, hogy a meggyőződéseimnek éljek.

Az életemet leltározva rájöttem, hogy nagyon gazdag nő vagyok: éppen csak átmeneti készpénz gondjaim vannak. Végül arra a felismerésre jutottam, hogy a személyes nettó értékemet nem határozhatja meg a számlakivonatom egyenlege. És a tiédet sem.

Nem számít, hogyan érkezik a felismerés. A lényeg az, hogy megérkezzen. Szívem csordultig telt hálával, és elkezdtem mindezért köszönetet mondani: a konyhai ablakpárkányon lévő üvegedényben nyíló százszorszépekért, a kislányom hajának édes illatáért, az első korty reggeli teáért, a vasárnapi vacsorára készült almával és áfonyával sütött húsért, és a “szeretlek”-ért, amit elalvás előtt hallhatok. Egyszerre mindennap az öröm és elégedettség valódi pillanataival ajándékozott meg, azelőtt vajon nem így volt ? A különbség abban állt, hogy most észre is vettem és értékeltem mindazt, amit az egyes napoktól kaptam. A hála ereje igazán meglepett.

Mára csak annyit kérek tőled, hogy nyisd fel “szemed szemét”, és vess egy pillantást az életedre. Ki tudod-e elégíteni az alapvető szükségleteidet?  Van-e otthonod? Étel az asztalodon? Van-e ruhád amit felvegyél? Van-e rendszeres fizetésed? Vannak-e álmaid? Egészséges vagy-e? Tudsz-e járni, beszélni, látod-e a téged körülvevő szépséget? Hallod-e a lelkedet felkavaró vagy lábadat táncra perdítő zenét? Van-e családod, és vannak-e barátaid, akiket szeretsz, és akik szeretnek téged?

Állj meg egy pillanatra, és mondj köszönetet. Hadd ébredjen rá szíved a hálaadás átalakító erejére. Légy nyitott, hagyd, hogy az érzelmi és pénzügyi biztonság iránti igényes átalakuljon a nyugalom iránti vággyá.

Az életünkben hozott fontos döntéseket nem kíséri harsonaszó. A sors néma csendben érdeklődik… de ma megnyílik szemem szeme.

Sarah Ban Breathnach – Egyszerű Bőség

E.E. Cummings (Tandori Dezső fordítása)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Harmat Klára
    Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..