„De hála legyen Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!” (1Korinthus 15:57)

Ami kudarcnak tűnik, gyakran a nagy visszatérés előkészítése. Nagypéntek ennek legjobb példája. A nagypéntek és húsvét vasárnap közötti szombaton úgy tűnt, minden elveszett. De a történetnek nincs vége, amíg Isten nem mondja, hogy vége! A világtörténelem legnagyobb győzelme következett abból, ami a legnagyobb vereségnek tűnt. Minden elveszett, de csak rövid időre. Keresztre feszítése harmadnapján Jézus kijött a sírból.

Ha Isten megváltott gyermeke vagy, akkor ugyanez az erő él benned is. „Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által” (Róma 8:11). Isten országában a kudarc sohasem végleges – ha hiszel a feltámadásban! Nem fogsz megnyerni minden lelki harcot, de a döntő csatát már megvívta Jézus és győzött. A háborút megnyerte, a győzelmet megszerezte kétezer évvel ezelőtt, amikor feltámadt a sírból. Ez végzetes csapás volt a halálra.

Pál azt írja: „de mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket” (Róma 8:37). Ma te is diadalmaskodhatsz mindezekben azért, amit Krisztus véghez vitt érted. Igen, lesznek akadályok és visszaesések, de ne feledd: keresztre feszítés nélkül nincs feltámadás. Ezért, ha valami nem jól alakul, ne hátrálj meg, mert Isten már a visszatérésedet készíti elő!