Farkasüvöltés becenevet adtam-e lapnak, ő a tudatalatti hangja a Tarot lapok között – a modern értelmezésekben. Beszélhetnék a kimászó rákról asztrológiai értelemben, de nem fogok, azért mert ehhez sajnos nem értek, de nem is tartom szükségesnek a Tarot lapok értelmezéséhez. A rák, a két kutya, vagy kutya és farkas már akkor ott volt a kártyán, amikor még a jósok-jövendőmondók nem kötötték az asztrológiát a Tarot kártyavetéshez…. a Tarot kártyajátékként született meg, mint ahogy a Lenormand is:). Az asztrológiai réteg nélkül is pontosan érezzük a kép hangulatát:

RWS Álló: víz és föld, farkas és kutya – tudatalatti és tudatos ellentétét ábrázolja ez a kártya. Álomvilág. A Hold fénye megváltoztatja a látásunkat, a fizikai világ ,amelyet a megszokott nappali fényben ismertünk meg, most más arcát mutatja, kibillenünk a kényelmes egyensúlyunkból, lehetőséget kapunk, hogy rég eltemetett problémákat értsünk meg. A Hold emlékeztet arra, hogy van egy természetes ritmusunk, amit érdemes figyelembe vennünk lelki és testi egészségünk érdekében is. Ez az a ritmus, ami azonos bennünk és a Természetben, összeköt minket. Intuíció, érzékenység előtérbe kerül.

RWS Árnyék: érzelmi labilitás, állandó álmodozás

RWS Fordított: érzelmek ,ösztönök folytonos elnyomása, – egy nagy fej vagyunk szív és test nélkül. A racionalitás uralkodik az életünkben, jól működő gépezetté fokozzuk le magunkat.