Kos

Ha nem az üzleti életben lódítasz kicsit, hogy eladhatóbbá tegyél valamit, hogy megfűzz egy vevőt, akkor valószínűleg azzal kapcsolatban hazudsz, hogy mi újság éppen veled. Legalábbis Isten őrizzen, hogy bárkinek is beszélj az anyagi vagy magánéleti gondjaidról. Ahhoz túlságosan félted az egódat, a képet, amit felépítettél magadról, hogy erős vagy és mindennel megbirkózol. Képes vagy néma csöndben szenvedni, amíg otthon háborúk dúlnak vagy felkopik az állad.

Bika

Halálosan utálsz konfrontálódni. Mindig arra törekszel, hogy véletlenül se bánts vagy sérts meg másokat. Ugyanakkor széles mellel vallod, hogy te mindig őszinte vagy. Ezzel csak az a baj, hogy mélyen elhallgatod az őszinte véleményedet éles helyzetben, és ha tudod, hogy súlyosan megbánthatsz valakit a szavaiddal, inkább mélyen hallgatsz. Ezért nem mondod meg, ha a legjobb barátnőd új sérója borzalmasan áll neki, vagy ha láttad a pasiját egy másik nővel.

Ikrek

Szeretsz másoknak megígérni dolgokat, mert jól hangzik, mert szeretnéd, ha felnéznének rád, de gyakran nem tartod be őket. Mi a megoldás? Közbe jött egy sürgős munka, lebetegedett a kutyát, nem jártak a villamosok. Illetve bármennyire is szereted a társaságot, ha sok barátod és ismerősöd van, néha nagyon nincs kedved a kapcsolattartáshoz. Vagyis mikor eltűnsz, vagy nincs kedved egy találkozóhoz, elég annyit mondanod, hogy lebetegedtél, eltűntek az e-mailjeid, elromlott a telefonod.

Rák

Főleg akkor füllentesz, amikor nincs kedved valamihez. Nincs kedved elmenni a találkozóra, megtartani az előadást, vagy segíteni hétvégén lakást felújítani. Ilyenkor jön az, hogy közbe jött valami, súlyos hasmenésed van, beletört a kulcsod a zárba. Profi vagy kifogásgyártásból, méghozzá azért, mert sokszor teljesen hangulatember vagy. Mindennek a tetejében notórius késő vagy és ott is mindig ferdítesz, hogy hány percet késel. Szóval, ha valamihez nincs kedved, ott egy kicsit színezel…

Oroszlán

Ha éppen romokban vagy, mert komoly érzelmi gondokon mész keresztül vagy súlyos anyagi problémáid vannak, te akkor is mondod, minden a legnagyobb rendben van. Hogyha valaki brutálisan megsértett, olyan kritikát mondott, ami felért egy szíven szúrással, előadod, hogy nem érdekel, tök laza vagy, közben belülről majd felemészted magad. Nem bírnád elviselni, ha nem te lennél az erős, irigylésre méltó életet élő és sikeres Oroszlán. Ezért néha kicsit kiszínezed a dolgokat, és ha kell, izgalmasabban meséled el a nyaralásodat, ami valójában pokoli volt.

Szűz

Van, hogy te is tudod, hogy hibáztál, de be nem vallanád. Sőt, ha lehet át is kened másra vagy kifogásokat gyártasz, de te nem tehetsz semmiről. Azt sem bírod elviselni, ha nem tudsz valamit vagy más okosabb, jártasabb a te területeden, ezért néha gondolkodás nélkül rávágod, hogy tudod ki az a Hemingway, miközben lövésed sincs róla. Véletlenül sem kérdezel be, Isten mentsen attól, hogy tudatlannak tűnj és a végén úgy hozod ki a beszélgetést, hogy te oktathasd ki.

Mérleg

Nagyon jóban vagy az emberek, akik ösztönösen megbíznak benned. Viszont néha túlzottan is aggódsz értük. Így amikor valaki megkérdi tőled, mi van egy közös ismerősötökkel, hajlamos vagy kifecsegni a titkát vagy legalábbis a gondjait. Nem akarsz neki rosszat, csak úgy érzed, beszélned kell róla, hátha más tud segíteni rajta és mert nagyon nem tudsz titkot tartani. Persze utána az esetek többségében mélyen hallgatsz arról, hogy honnan tudhatta meg az illető, mikor a közös ismerős rákérdez…

Skorpió

Ha valaki megharagított téged, annak hosszú ideig nem vagy képes megbocsátani. Ellenben szemrebbenés nélkül azt hazudod, hogy igen. Nálad valahol ez is taktika. Hadd higgye az illető, hogy lenyugodtál, majd lecsapsz rá akkor, amikor nem számít rá. De akkor is hazudsz, amikor tartasz valamitől. Még magadnak sem vallanád be a félelmeidet vagy azt, ha bizonytalan vagy önmagaddal, a képességeiddel szemben, mert nem szeretnél, ha másokban a rólad kialakított kép ripityára törne.

Nyilas

Mint ahogy iskolás éveidben is annyiszor lódítottad, hogy kész van a leckét, úgy felnőttként is hajlamos vagy elodázni a dolgokat, azt mondani, hogy kész van valami, el van intézne, no para, közben pedig közel s távol nem. Csak nem akarod megbántani az illetőt, nem akarod, hogy aggódjon, vagy ami még inkább lenni szokott, nem akarod, hogy nyaggasson. Ám akkor is füllentesz, mikor már nincs kedved valamihez, de azért is rábólintasz, csakhogy lássa a környezeted, mekkora parti arc vagy. Néha épp ezért mész bele a legnagyobb őrültségekbe.

Bak

Azzal kezded a mélyre szántó beszélgetést, hogy nem fogsz okoskodni, nem fogsz ítélkezni a végén, nem kapod fel a vizet. De igen. Mérges leszel, vagy okoskodni fogsz, vagy éppen ítélkezni, ahogy a helyzet hozza. Mert egyszerűen ilyen vagy. Nem tudod magadban tartani a negatív érzéseidet, ahogy a véleményedet se. Pedig az emberek bíznak benned, támogatásodra és megértésre vágynának, erre sokszor csak a hidegzuhanyt kapják. Ne csodálkozz azon, ha néha már a közeli szeretteidnek sem akarnak semmit mondani.

Vízöntő

Hogyan ismer a környezeted? Mint egy komolytalan, bohókás, folyton viccelődő életművész. Kétségkívül az vagy. Csakhogy néha feleannyira sem vagy olyan komolytalan, mint mondod. Van, hogy halálosan aggódsz a helyzetedért vagy másokért, de nem vallanád be, mert az nem laza. Mint ahogy olykor „csak viccelődsz” a csipkelődő megjegyzésekkel, hogy elrejtsd irigységedet, féltékenységedet vagy más, valódi véleményedet. Azért vagy sokszor annyira cinikus, hogy leplezd valódi érzéseidet.

Halak

Lazán igent mondasz olyanra, amit nem akarsz. Mert így szeretnéd elérni, hogy szeressenek, kedveljenek, hogy jó fejnek tartsanak. Egyes Halak emiatt lesznek káros szenvedélyek függői, vagy kezdenek el veszélyes életet élni, amiről persze utána szintén hazudnak, mert utána már nem bírnak leállni és azt sem szeretnék, ha mások aggódnának értük vagy folyton beleszólnának a dolgaikba. Jobb, ha vigyázol, mi az, amire azt mondod, hogy „csak kipróbálod és annyi.”