Számold ki a szerencsepontodat!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Asztrológiai képletedben van egy speciális hely, amit szerencsepontnak hívnak – ez egy arab pont. Sok más arab (vagy részesülési) pont is van, ami megmutatja, hogy a Sors az élet egy adott területén miben részesít Téged.

Mitől is arab az arab pont?

Jó kérdés, lévén hogy valószínűleg már a horoszkopikus asztrológia kezdetétől léteznek ezek a pontok. Az azonban egészen biztos, hogy az ókori görögök már használták őket. Aztán később, a Római Birodalom végóráiban, amikor sok más értékes tudással együtt az asztrológia is B-listára került, az “arab pontok” mentek a kukába, jobban mondva az arabokhoz, akik voltak olyan bölcsek, hogy a görög bölcselet jelentős részét kimenekítették magukhoz. Ez a tudás szivárgott vissza fokozatosan, Andalúzia közvetítésével a középkori asztróba, mígnem a francia Morin újból lapátra nem tette a “muszlim pogányoktól” származó technikát.

Tehát az arab pontok tulajdonképpen nem is arab eredetűek. A görögök főleg arra használták, hogy megnézzék, egy bolygó égi energiáját hogyan lehet személyre szabottan, itt a földi síkon fölhasználni. Az “arab pont” elnevezésnél kifejezőbb a “valamiben való részesülés pontja“, ugyanis pont azt mutatja, hogy a sorsunk mennyire részesített minket az adott égi energia hatásából.

Arab pont anatómia

Mi kell ahhoz, hogy egy égi energia személyes szinten meg tudjon nyilvánulni a földön? A legkézenfekvőbb, hogy maga a bolygó, amit meg akarunk nyilvánítani, egy világító, ami a fényt adja, és az aszcendens, ami a horoszkóp tulajdonosát képviseli. Ha a bolygó és a világító távolságát fölmérjük az aszcendensre, akkor egy személyre szabott pontot, egy arab pontot kapunk, ahol kifejeződik az adott bolygó energiája a horoszkópunkban.

Jól látszik ez a szerencsepont képletében:

aszcendens + Hold – Nap

Itt az egyes összetevők zodiákuson elfoglalt poziciójával kell számolni.

A Nap szimbolikusan az ég, a kreatív, kiáradó erő, míg a Hold a befogadó, formát adó föld. A Napot irányítjuk a Holdhoz (Hold – Nap), tehát a folyamat a szellemtől indul az anyag felé, és rajtam keresztül nyilvánul meg. A szerencsepont így a Holdnak, mint formaadónak a megnyilvánulása az életemben, és ez lesz a másodlagos jelölője az anyagi bőségemnek, pénzemnek.

Direkt írtam másodlagos jelölést, ugyanis az arab pontok csak kiegészítik a bolygók által jelzetteket, árnyalják a képet.

Érdekes, ha összevetjük a szerencsepontot a szellem pontjával:

aszcendens + Nap – Hold

Pont a fordítottja, ami nem is csoda, hiszen itt a folyamat az anyagtól (Hold) indul a szellem felé (Nap). Értelmezése pedig az, hogy mit teszünk az anyagi javainkkal, mire fordítjuk azt, illetve, hogy életünket, lényünket minek szenteljük, mit istenítünk. Talán egy kicsit Coelho-s értelemben: “ahol a szívünk, ott a kincsünk”.

A szellem pontját egyébként nevezték a Nap pontjának vagy Pars Daemonisnak is, ahol a “démon”‘ a minket vezérlő daimón, Őrangyal, aki mutatja az utat az égi világ felé.

NÉHÁNY JELENTŐS PONT

A teljesség igénye nélkül (hiszen nagyon sok arab pont van) álljon itt pár fontosabb arab pont:

– az anyag/vagyon pontja = aszcendens + a 2. házcsúcs – a 2. házcsúcs ura
Másodlagos szerencsepont funkciója van, abban az esetben, ha a szerencsepont nem működik vagyon jelölőként (feltéve, ha valamelyik nem károsult ura fényszöget vet a pontra).

– házasság pont = aszcendens + Vénusz – Szaturnusz (férfiaknál).
Nőknél pont a fordítottja: aszcendens + Szaturnusz – Vénusz.
Úgy tartották, hogy ha a pont, az ura vagy az almutenje sarokházban vagy követő házban van, és egy jótevő harmonikus fényszöget vet rá, akkor az illető egy szép és hozzá illő házastársat talál.
A régebbi szerzők többféle házasság pontot is használtak, de ez a legismertebb.

– a halál pontja = Szaturnusz + 8. házcsúcs – Hold
Ez a pont a halálhoz vezető utat írja le, a halál előtti állapotokra utal.

– a gyermekek pontja = aszcendens+ Szaturnusz – Jupiter
Egy híres perzsa asztrológus/filozófus, Abu Mashar szerint a pont jegyhelyzete (miután a gyerekek kérdését az elsődleges jelölőkből már megnéztük) a gyerekek számára utal: Rák, Skorpió, Halak – sok gyerek; Kos, Bak, Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő – kevés gyerek; Ikrek, Oroszlán, Szűz: nincs gyerek.

Az arab pontokat szerintem nem érdemes szentírásnak venni, legalábbis a saját gyakorlatom ezt valószínűsíti. (A gyermekek pontja nálam a Nyilasban van – kevés gyerek –, és van három fiam. Bár ha azt vesszük, hogy régebben a 6-8 gyerek volt a “normális”, akkor tényleg kevés gyerekem van…)

Bármilyen arab ponttal dolgozunk/kisérletezünk is, a pont jegyurát alaposan vizsgáljuk meg, hiszen a pont nem sugároz, nem mozog, hanem csak egy pont a Zodiákuson, helyette, mint egy gyám, a jegyura intézkedik. Továbbá nézzük meg, hogy milyen bolygók vetnek rá fényszöget, mert ezek a bolygók teszik lehetővé, hogy a pont megnyilvánuljon.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Harmat Klára
    Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..