Első kártya

Ez a kártya a Hold sötétséget és félelmet sugárzó oldalával ismertet meg. Olyan lelkiállapotot jelöl, amikor a tudattalan sötét árnyai ellepnek bennünket, és nem látunk kiutat kétségbeesett helyzetünkből. Készen kell állnunk arra, hogy félelmeinkkel szembenézzünk. Jutalmul pedig mérföldekkel léphetünk előre az önismeret és a sorsismeret útján.

Második kártya

A kártya valamiféle áldozatot szimbolizál, ami változást eredményez. Készséget jelöl arra vonatkozólag, hogy megváltoztathassuk a dolgok szemléleteit. Az elnevezés találóan utal arra, hogy valóban próbára tesszük magunkat, hiszen már nem vagyunk naivak, és tudjuk, hogy nagyon sokat veszíthetünk. Amikor felborítjuk életünket, korántsem lehetünk biztosak abban, hogy a nehézségekben lesz-e elég kitartásunk és erőnk. Hozz áldozatot, fogadd el a megváltoztathatatlant, bízz a jövőben!

Harmadik kártya

Ez a kártya általában kibontakozó szerelem, vagy új kapcsolat lehetőségét jelenti. Szerelmeinkben égi erő vezérel bennünket, hogy kapcsolatainkban a magasabb eszmeiség keresésének vágyával töltekezzünk. A 6. számú Tarot-kártya az első személyes döntés állomása. Két lehetőség közül kell választanod. Válassz egyet, de azt véglegesen. A másikról pedig mond le.