1. lap üzenete

A remény és a jövőbe vetett hit visszanyerése, ihlet. A belső nyugalom és derű megőrzése a nehéz időkben, harmónia, feltétel nélküli odaadás, adakozás és nagylelkűség. A vakító napfény és csillogó holdfény helyett csak a csillagok megnyugtató, elfogulatlan tekintete ragyog. A megnyugvás, a felkészülés ideje, összeszedhetjük magunkat, derűsebb, lelkesebb hangulatba kerülhetünk. Kételyeinket és félelmeinket bízzuk az éjszakára.

A csillagok az idők kezdete óta az útmutatás és remény szimbólumai, a hazafelé vezető utat mutató fény. A fickándozó pontyok az erőt, állhatatosságot, bátorságot, az eltökélt szándékot jelképezik. A krizantémok általában a hosszú életre utalnak, itt pedig a remény virágai.

2. lap üzenete

Harmónia és kiegyensúlyozottság, az ellentétek egyensúlyban tartása, gyógyulás. A szélsőségek lefaragása, önmegtartóztatás, a zabolátlan energiák hasznos célra fordítása. Az ellentétes dolgok együvé tartoznak, ezért ne is próbáljuk meg őket szétválasztani. Ellenkezőleg. Ha megfelelő arányban vegyítjük őket, csodálatos egységet kapunk.

Gyakran mi magunk, szilárd meggyőződésünkkel vonunk falat két, számunkra összeegyeztethetetlenül különböző dolog közé. Ha megértjük, hogy a világot nem csak egyféleképpen lehet szemlélni, képesek leszünk ledönteni ezt a láthatatlan falat.

3. lap üzenete

Szerencsekerék – Sors – az életút különféle szálai egymásba fonódnak, végzet, fordulópont, mozgás és változás, a dolgok megszokott menete és ciklusok, a dolgok összefüggése és egymásba kapcsolódása. A színes üvegablak szélén körbefutó motívum egy végtelen aranyfonálként öleli körül a kereket.

A kerék forgása az emberélet változásához hasonló, hol fent, hol lent. Ha az összeomlott világ maga alá temette a reményt, hátrálunk egy lépést, hogy rálássunk az egészre, és azt, hogy a kerék nemsokára újra felfelé fordul.