Első toll

Azért választottad ezt az üzenetet, hogy ne feledkezz meg a hit gyógyító erejéről. Jézus, az isteni gyógyító és tanító is azt tanította, és be is bizonyította, hogy a hit ereje mindenre képes. Jézus és Rafael arkangyal megerősíthetik a hitedet, amire most nagy szükséged lenne. Meríthetsz az ő megingathatatlan hitükből, mert a dolgok a legnagyobb rendben vannak, még akkor is, ha a körülmények ezt megcáfolni látszanak.
Ez a lap azt jelzi, hogy meglepő és váratlan módon bekövetkező csodákra számíthatsz.  Gondolataidat bízd Istenre, és figyelj a belső hangra, amely megmondja, mit kell tenned.

Második toll

Itt az ideje, hogy valaki segítsen neked a háztartás körüli munkákban. Arra gondolj, hogy ez a befektetés bőven megtérül, mert ezzel több szabadidőd, energiát és életerőt nyerhetsz. Még a legügyesebb embernek is szüksége van néha segítségre, sőt. A segítség elfogadása az erő jele.
Képzeld csak el, milyen lenne, ha lenne egy csodálatos segítőd a ház körül. Tudatalattid pontosan megmondja, mire van szükséged.
Valószínűleg arról van szó, hogy fel kéne fogadnod egy profi takarítóbrigádot, hogy levegye válladról a nehezebb munkát. De az is lehet, hogy az útmutatás az otthoni ápolással, otthoni vállalkozással, otthonoddal, vagy családi dolgokkal kapcsolatos. Bármilyen formában lenne is szükséged a segítségre, gondolj arra, hogy megérdemled.

Harmadik toll

Azért kaptad ezt az üzenetet, mert Rafael arkangyal szeretné, ha többet imádkoznál egészséged érdekében. Csatlakozhatsz valamilyen csoporthoz, akár egyházi közösséghez, ahol együtt imádkozhattok. De a lap arra is ösztönöz, hogy tedd imáidat személyesebbé, és kérd meg a hasonló gondolkodású ismerőseidet, hogy csatlakozzanak hozzád.
Pontos és részletes tanulmányok százai szólnak az imádság gyógyító erejéről, cáfolva, hogy esetleg placebohatásról lenne szó. Bizonyított tény, hogy minél többen imádkoznak ugyanazon célért, az imádság annál hatásosabb, függetlenül az imádság fajtájától vagy az imádkozók vallásfelekezetétől. Rafael együtt imádkozik veled a dolgok lehető legjobb alakulásáért és az érintettek lelki békéjéért. Ne feledd: az eredmény mindig jobb, és nem pont olyan, mint amire számítasz.

Negyedik toll

Ha aggódsz az egészséged miatt, érthető, ha könyvekben vagy a másokkal való beszélgetésekben keresed a választ a kérdéseidre. Ám ez a kártya azt üzeni, hogy a válaszokat elsősorban magadban találhatod. Hiszen te ismered legjobban saját tested érzeteit, szükségleteit.
Rafael arkangyal arra kér, hogy hallgass a testi érzeteidre és a megérzéseidre. Tiszteld őket, és oszd meg őket orvosoddal. Ha nyíltan beszélsz tapasztalataidról, azzal fontos támpontot adhatsz orvosodnak a kezelésedet illetően. Rafael bátorságot önt beléd, hogy határozottan tudd képviselni érdekeidet.

Ötödik toll

Rafael arkangyal azért küldi ezt a kártyát, hogy segítsen megnyugvást találni ebben a zavaros helyzetben. Az Elfogadás nem azt jelenti, hogy örülsz a dolgok jelenlegi állásának, vagy hogy erre vágytál, hanem azt, hogy kész vagy elfogadni a helyzetet. Isten és az angyalok meghallgatták gyógyító szándékú imáidat. Most arra kérnek, hogy bízd rájuk a megoldást, mégpedig azzal, hogy elfogadod a helyzetet.
Ez a „sodródni az árral” állapotához hasonló belenyugvás, amikor hisszük, hogy a dolgok mennek a maguk útján. Ez most nem az ellenállás vagy az erőfeszítések ideje. Nyíltan és őszintén mondd el véleményedet, de fontos, hogy ugyanakkor kellő tisztelettel és elfogadással kezeld a helyzetet.