Válaszd ki a számodra legtaszítóbb embert! Döntésed rengeteg mindent elárul.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A híres idegorvos szerint az emberben ösztönösen születik meg egy döntés arról, hogy számára ki a szimpatikus és ki nem. Szondi Lipót a XX. század…

A híres idegorvos szerint az emberben ösztönösen születik meg egy döntés arról, hogy számára ki a szimpatikus és ki nem.

Szondi Lipót a XX. század kiemelkedő magyar pszichiátere és idegorvosa dolgozta ki a Szondi-tesztet. Szerinte:az emberben ösztönösen születik meg egy döntés arról, hogy számára ki a szimpatikus és ki nem.

Szondi elgondolása szerint, a hasonló a hasonlót választja elvén, az egyén annak a kezelt pszichiátriai betegnek a képét fogja ellenszenvesnek találni, akiben fellelhetők ugyanazon ösztönvonások, mint saját magában. “A vizsgálat tehát azzal a feltevéssel él, hogy ösztöntörekvéseink az arcunkra vannak írva, és ezek annál inkább látszódnak, minél erősebbek az öröklött ösztöntörekvések.”

Válaszd ki az alábbi képek közülük a számodra legellenszenvesebb személyt, aki félelmet, vagy undort kelt benned!

Ne feledd, ez most csak egy játékos teszt, egészen másképp működik, ha szakember csináltatja meg veled, és Szondi hivatalos tesztje 48 arcot tartalmazott. Ha igazán kíváncsi vagy saját félelmeidre, rejtett személyiségjegyeidre, akkor fordulj pszichológushoz, vagy pszichiáterhez!

Nézzük akkor, melyik kép, melyik választás milyen személyt rejt:

1) Szadista: Ezek a személyek hajlamosak a tekintélyelvűségre a viselkedésükben, szükségét érzik uralni a körülöttük lévőket és gyakorta rossz szándék által vezérelt tetteket követnek el. Elnyomva ezen tulajdonságokat valószínűleg egy teljesen ártalmatlan emberről van szó. Irodai dolgozóként feltehetően a felettesei időnként nehézségeket látnak a vele való kooperációban. Ha valamit nem akar megtenni, saját maga épít fel gátakat (késik a munkából stb.) Ha gyakorta szorul saját maga megvédésére, akkor jellemző rá a dac.

2) Epilepsziás: Az ilyen gondokkal küzdő emberekre jellemző viselkedés az ingerlékenység, a kitörő düh, az agresszió. Ez gyakran elfojtott tudatalatti emlékekkel van összefüggésben. Elnyomva ezen tulajdonságokat egy békés, szelíd, és ezen okból kifolyólag egy felelősségtudatos ember képét sugározhatja.

3) Katatóniás: Ezen embereket általában a nagy általánosítások, a negatív világkép jellemzi.

4) Skizofrén: Az ilyen mentális betegségben szenvedőkre jellemző az intenzív apátia, a torz gondolatok, az időnként összeegyeztethetetlen érzelmek. Elnyomva ezen érzelmeket, egy igen barátságos ember lehet az illető. Jó szociális készségekkel rendelkezik, könnyen létesít kapcsolatokat, mindig hajlandó egy kis barátokkal történő lazításra. De ez a nagy társasági élet általában csak egy lepel. Elfedi azon érzelmeket amelyek a mélyben lakoznak. Félelem az egyedülmaradástól. A kapcsolatok sem mély barátságra épülnek, sokkal inkább felszínesek, hisz az illető igazából nem biztos abban, hogy szüksége van-e másokra.

5) Hisztérius: Néhány személyiségjegy mely a hisztérikus embereket jellemzi: felszínes és labilis érzelmek, a nárcizmus és az exhibicionizmus. Elnyomva ezen érzést, az ilyen emberek gyakran választanak maguknak valamilyen extravagáns hobbit, vagy hivatást.

6) Depressziós: Az önbecsülés hiánya, kisebbrendűségi érzések és a bűntudat a fő tünetei a depressziónak. Ezen kép kiválasztása jelenthet egy legbelül depressziós személyiséget, aki a tüneteket elnyomja, ellenőrzése alatt tartja.

7) Mániákus: Az ilyen személyiségű emberek diagnosztikai jellemzői a mánia, az extrovertáltság, a túlstimuláltság, önmaguk, az elköltött pénz, az érzelmek túlbecsülése. Ezen kép választása jelentheti azt, hogy ezen érzelmek elhatalmasodásakor misztikus fanatizmus lehet úrra az illetőn. Ezen tulajdonság elnyomásakor az egyénre jellemző a visszafogottság, az észérvek belátása, a zaj kerülése, a túlzásoktól, a szélsőségektől való ódzkodás.

8) Homoszexuális: Ezen emberek elfogadóak a másik nemmel kapcsolatban. Ha ezt a képet választja valaki, jellemző lehet rá a korai identitás megtalálásának zavara, ami visszavezethető gyermekkori traumára. Ezt elnyomva egy olyan embert kapunk aki fontosnak érzi hangsúlyozni a nem identitását, a női, férfi mivoltát. Ezek a “macho” férfiak, vagy azok a nők, akik mindig szexin akarnak kinézni, megragadják mindig a lehetőséget, ha egy kis flörtről van szó.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Harmat Klára
    Légy üdvözölve az oldalamon. Angyalkártya jóslásaim egész biztosan jó útmutatást nyújtanak majd számodra. Meg fogod találni amit keresel. Az oldal tartalmának másolása csak írásos engedély birtokában megengedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..