A nyár már a visszapillantó tükörben van (és hála az égnek, magával hozta a Vénusz és a Merkúr retrográd állapotát is).

Bár a napok rövidebbek és fizikailag sötétebbek lesznek az elkövetkező hónapokban, a 2023-as őszi napéjegyenlőségi horoszkópod középpontjában egy békésebb gondolkodásmód áll majd, mint amit az elmúlt hónapokban tapasztaltál. Mivel az ősz első napja egybeesik a partner- és élvezetorientált Mérleg-szezon kezdetével, ez az évnek az az időszaka, amikor a kapcsolatokat és az újrakapcsolódásokat kell előtérbe helyezned. Ha tehát a Szűz-szezon stresszelte, az új évszak kezdete azt ígéri, hogy visszahozza az egyensúlyt.

A Mérleg energiája kardinális jegyként a szocializációval, kreatív együttműködésekkel és új kapcsolatok kialakításával járó törekvések kezdeményezéséért felelős. Ez az ideális időszak a másokkal való interakcióra, különösen most, hogy a Vénusz, e jegy uralkodója végre egyenesbe kerül. Mivel azonban ez az évszak a másokkal való együttműködésről szól, az önálló törekvéseid háttérbe szorulhatnak. Itt jönnek majd jól a Mérlegek, mert a mások és a saját magad előtérbe helyezése közötti egészséges egyensúly fenntartása kritikus fontosságú lesz.

Mikor van a 2023-as őszi napéjegyenlőség?

Az idei őszi napéjegyenlőség szeptember 23-án 2:50-kor (ET) vagy 8:50-kor (CET) kezdődik. Az őszi napéjegyenlőség az évnek azt az időszakát jelzi, amikor a nappalok és az éjszakák ugyanannyi nappalosak, jelezve a hidegebb hónapok közeledtével fokozatosan rövidülő nappalok kezdetét.

Ez egyben a Nap belépését is jelzi a Mérlegbe, ami azt jelenti, hogy a következő hónapban minden csillagjegy az élvezetet, a művészetet és a romantikus kapcsolatot helyezi előtérbe. Mivel azonban a Mérleg a Nap őszi jegyének számít, ahol a Nap elveszíti méltóságát, előfordulhat, hogy túlságosan aggódni fogsz azért, hogy mások kedveljenek vagy elfogadjanak. Ebben az évszakban hajlamos vagy elkerülni a konfliktusokat vagy a konfrontációt, ami arra késztethet, hogy a béke megőrzése érdekében mindent megtegyél. Bár ez az időszak előnyös a kapcsolatok elsimítására, ne feledd, hogy ne áldozd fel a hitelességed annak érdekében, hogy mások boldogok legyenek.

Íme, milyen hatással lesz a 2023-as őszi napéjegyenlőség az egyes csillagjegyekre:

Kos

Mivel a Nap az őszi napéjegyenlőség idején a romantikus párkapcsolatok hetedik házába lép, teljes mértékben bele fogsz fektetni a kapcsolataidba. Ez az évszak arra ösztönöz, hogy az egymásra utaltságot helyezd előtérbe, ami ellentétes lehet a természetes hajlamaiddal. Bár ilyenkor talán nem foglalkozol annyira a szólóprojektjeiddel, ez egy jó időszak arra, hogy elmélyítsd a másokkal való kapcsolataidat. Kos, most szabadon töltheted az idődet a társasági életben. Jól fog esni, ha elszakadsz az önálló törekvéseidtől.

Ezt már olvastad?
4 csillagjegy, akik meggazdagodnak 2023 októberében

Bika

Az őszi napéjegyenlőség közeledtével több egyensúlyt keresel a napi rutinodban és a megszokott tevékenységeidben. Vénuszos társamként úgy vélem, hogy a harmónia a minden, és ez az évszak a legjobb alkalom arra, hogy a kellemes rituálékat helyezd előtérbe. Arra is késztetést érezhetsz, hogy az egészségedet és az általános jólétedet olyan módon helyezd előtérbe, amely egyszerre kielégít és fenntart, így most kiváló alkalom nyílik arra, hogy új öngondoskodási rutinba kezdj.

Ikrek

Ikrek, az őszi napéjegyenlőség rendkívül kreatív időszak számodra. Ebben a hónapban, amikor a Nap belép az ötödik házadba, az öröm, az elégedettség és az élvezet iránti vágyad kerül előtérbe. Kiváló időszak arra, hogy olyan tevékenységekkel foglalkozz, amelyek boldoggá tesznek. Legyen szó akár egy új romantikus érdeklődésről, akár egy új, szórakoztató hobbiról, ebben a hónapban jól fogod érezni magad.

Rák

A Nap szeptember 23-án belép a negyedik házadba, ami arra ösztönöz, hogy szépítsd az otthonodat és a magánéletedet. Az őszi napéjegyenlőség idején hajlamos leszel az otthoni örömöknek hódolni, és ápolni a zárt ajtók mögötti kapcsolatokat. Egyelőre nyugodtan vonulj vissza a burokba; ebben a hónapban nem sok kedved lesz kimozdulni.

Oroszlán

A Nap, a horoszkópod uralkodója ebben a hónapban belép a Mérleg jegyébe, ami megvilágítja a kapcsolat iránti vágyadat a kommunikáció, a közös gondolatok és az elmédet serkentő témák tanulmányozása révén. Ebben a hónapban aktívan több információt szívsz majd magadba a környezetedből, és ösztönző és termékeny beszélgetésekben veszel részt. Ebben a hónapban, Oroszlán, nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy új dolgokat tanulj.

Szűz

Az őszi napéjegyenlőség közeledtével a pénzed, a vagyonod és az erőforrásaid lesznek az elsődleges gondjaid. Lehet, hogy inkább az foglalkoztat, hogyan tudnál több pénzt keresni, vagy hogyan tudnád kihasználni a veled született adottságokat és tehetségeket. Ebben a hónapban, Szűz, hajlamosabb lehetsz arra, hogy kényeztesd magad, ezért figyelj oda a költekezésedre – a Mérleg energiája hajlamos arra, hogy fokozza a tékozlás vágyát.

Ezt már olvastad?
Vasárnapi horoszkóp, Október 1., Észrevétlenül vált valaki egyre fontosabb szereplőjévé az életednek

Mérleg

Ez a te évszakod, Mérleg, így a legjobb formádat fogod hozni. Ahogy a Nap áthalad az első házadon, magabiztosságot fogsz érezni, és a szokásosnál is jobban fogsz érvényesülni. Kiváló alkalom arra, hogy kockázatot vállalj és kitegyél magadért, különösen, ha új kapcsolatokra van szükséged. A társasági élet mindig is természetes volt számodra, de az őszi napéjegyenlőség közeledtével már azzal is felhívod magadra a figyelmet, hogy egyszerűen önmagad vagy.

Skorpió

Skorpió, ebben a hónapban az őszi napéjegyenlőség idején visszahúzódsz a burokba. Bár természetednél fogva visszafogott vagy, a Mérleg évszak a fokozott visszahúzódás és önvizsgálat időszaka, ami miatt még a szokásosnál is antiszociálisabbnak érezheted magad. Ne aggódj, az idő, amit azzal töltesz, hogy jobban megismerd magad, kifizetődő lesz, különösen, amikor elérkezik a szezonod.

Nyilas

A Nap szeptember 23-án lép be a barátaid és a társas csoportok 11. házába, megvilágítva a közösség és a kollektív támogatás iránti vágyadat. Ebben a hónapban több olyan csoportos kiránduláson vagy projektben vehetsz részt, amelyek együttműködésre és összefogásra ösztönöznek. Nyilas, akár egy szervezethez csatlakozol, akár több időt töltesz csoportos keretek között, idén ősszel sokat fogsz szocializálódni.

Bak

Ahogy a Nap ebben a hónapban áthalad a 10. házadon, a karrieredre és a szakmai törekvéseidre fogsz koncentrálni. Ez kiváló alkalom arra, hogy kiemelj minden olyan eredményt vagy munkát, amelyre különösen büszke vagy. Ezek most biztosan jó fogadtatásban részesülnek, Bak, úgyhogy ne légy szégyenlős – megérdemelsz némi elismerést minden eredményedért.

Vízöntő

Az őszi napéjegyenlőség közeledtével, Vízöntő, különösen merésznek fogod érezni magad. Lelkesen indulsz majd útnak, hogy új perspektívákat, helyeket és tanulmányokat fedezz fel. Ez egy jó alkalom arra, hogy kitörj a rutinból, és kipróbálj valami újat. Ebben az évszakban a világ a te osztrigád, úgyhogy csak rajta, próbálj ki új dolgokat.

Halak

Szeptember 23-án a Nap belép a nyolcadik házadba, megvilágítva a személyes ügyeidet, a pénzügyeidet és a másokkal való intim kapcsolataidat. Ebben a hónapban életed néhány legintimebb aspektusát tárhatod fel. Lehet, hogy határokat állítasz fel a kapcsolataidban, vagy átértékeled a pénzügyeidet és erőforrásaidat. Ez a hónap komolyabb lehet számodra, de a végére megkönnyebbülsz, hogy sikerült rendbe tenned néhány fontos ügyedet.

X