Nyilas

Ma valószínűleg a türelmetlenség kínzó érzésével fogsz felébredni, ami az egész napodat felborítja. Értetlenül állsz az előtt, hogy miért nem úgy mennek ma a dolgok, ahogy szeretnéd, és bosszant, hogy azok a dolgok, amelyek normális esetben örömet okoznának neked, már nem bírják ugyanazt a jelentőséget számodra.

Nehéz lehet elengedned azokat a dolgokat, amelyek zavarnak, mivel természetedből adódóan hajlamos vagy kissé fanatikusnak lenni. Ha úgy ébredsz, hogy paranoiás és dühös vagy mindenre és mindenkire, akkor törekedned kell arra, hogy ez az állapot ne tartson ki egész nap, mert ha így teszel, akkor csak rosszabb lesz.

Igyekezz uralkodni az érzéseiden, és irányítsd a figyelmed arra, hogy megoldást találj azokra a problémákra, amelyek már egy ideje zavarnak. Ma azt tapasztalhatod, hogy a szokásosnál is igényesebb vagy a kapcsolataidban, és ha a partnered nem adja meg pontosan azt, amit keresel, akkor az érdeklődés hiányát agresszív lépésként értelmezheted a részéről.

Ne ess abba a hibába, hogy rögtön negatív szavakkal próbálsz válaszolni, mert ez a jövőben bűntudathoz vezethet. Ehelyett törekedj arra, hogy megőrizd a nyugalmadat, és higgadt maradj, ugyanakkor világosan és tömören közöld elvárásaidat.

Használd ki ezt a lehetőséget arra, hogy megszabadulj a múlt terheitől, annak ellenére, hogy a múltból származó megoldatlan feszültségek újra felszínre kerültek, és határozott cselekvésre és jelentős döntések meghozatalára kényszerülsz.

Ha végre megoldottad ezeket a nézeteltéréseket, felkészült leszel az újrakezdésre, és búcsút inthetsz a téged oly régóta foglalkoztató kérdéseknek. Igyekezz elkerülni, hogy elszigeteld magad a barátaidtól és a családodtól, mert ezzel csak feleslegesen rontod a hangulatodat. Ehelyett törekedj arra, hogy figyelmed a pozitív kapcsolatokra összpontosítsd, és lehetőség szerint kerüld a negatív hatásokat.

Mérleg

Ma nagyfokú frusztrációt fogsz tapasztalni, mert vágyat érzel arra, hogy kommunikálj valakivel, de képtelen leszel a gondolataidat megfelelő módon megfogalmazni. Nem akarsz vitába keveredni, mert attól félsz, hogy a szavaid csak rontanak a helyzeten, és vitát indítanak, ezért inkább elkerülöd a konfrontációt.

Tisztában vagy vele, hogy általában nagyon egyenesen és nyíltan kommunikálsz, ebben a helyzetben azonban úgy érzed, megfélemlít a beszélgetőpartnered, és ez még frusztrálóbbá teszi számodra a helyzetet. A legtöbb helyzetben nem adsz lehetőséget az embereknek arra, hogy megfélemlítsenek vagy lenyűgözzenek, de ez most más. Nincs más választásod, mint beismerni, hogy amikor ezzel a személlyel beszélgetsz, bizonytalanságot és idegességet érzel.

Még ha nehéz is bevallani magadnak, hosszú távon segíteni fog neked, ha így teszel. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha egyszer megbékélsz azzal a ténnyel, hogy félsz. Lehetséges, hogy a nap eseményei nem a terv szerint alakulnak, ami most a frusztrációd forrása. Lehetséges, hogy az az érzésed, hogy a körülötted lévő emberek nem értenek meg téged, és ez gyakori félreértésekhez vezet.

Fontos felismerés, hogy nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem az, hogy mit és hogyan mondasz. Helyezd a hangsúlyt arra, hogy gondolataidat úgy fogalmazd meg, hogy könnyen érthető legyen. Mivel nem várt események felboríthatják az időbeosztásodat, számíthatsz arra, hogy ma nyomás alá kerülsz a munkahelyeden.

Másrészt viszont figyelned kell arra, hogy ne hagyd, hogy a stressz eluralkodjon rajtad. Ha úgy érzed, hogy túlterhelt vagy, a legjobb, ha támogatást kérsz egy barátodtól vagy kollégádtól, akire támaszkodhatsz. A felesleges stressz elkerülése érdekében fontos, hogy nyomon kövesd pénzügyi helyzeted, és felelősségteljesen bánj a rendelkezésére álló pénzzel.

Bak

Természetes, hogy időnként az elszigeteltség érzését tapasztaljuk, és úgy gondoljuk, hogy senki más nem látja a dolgokat a mi szemszögünkből. Lehetséges, hogy nem elég világosan közlöd a gondolataidat, vagy csak automatikusan feltételezed, hogy senki sem érti, amit mondassz.

Másrészt az is lehet, hogy éppen egy kihívásokkal teli időszakon mész keresztül, és bizonytalanságérzéseket tapasztalsz. De nincs okod pánikra, mert ez is elmúlik. Amikor úgy érzed, hogy senki sem törődik veled, vagy nincs rád ideje, az elkeserítő lehet. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy minden ember egyedi akadályokkal néz szembe, és más-más dolgokat helyez előtérbe.

Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé értékes vagy, vagy hogy senki sem törődik veled semmilyen módon. Talán más szemszögből kell nézni a dolgokat. Igyekezz azokra a dolgokra koncentrálni, amelyek felett hatalmadban áll, és igyekezz nem hagyni, hogy azok a dolgok, amelyeken nem tudsz változtatni, elkeserítsenek.

Ahhoz, hogy végig csinálj mindent, ami ma a teendőid listáján szerepel, jelentős erőfeszítésre lesz szükség a részedről. A családod és a belső körödhöz tartozók valószínűleg a segítségedet fogják kérni, és te szívesen áldozol majd az idődből a kéréseikre. Fontos azonban, hogy ne feledkezz meg önmagadról, és semmiképpen se hagyd figyelmen kívül a saját terveidet és igényeidet. Lehetetlen másokkal törődni, ha előbb nem törődsz megfelelően magaddal.

Ezen túlmenően használd ki ezt a lehetőséget arra, hogy gondoskodj az egészségedről. Egészséged szempontjából alapvető fontosságú a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mennyiségű testmozgás. Gondoskodj arról, hogy minden nap végén elegendő időt hagyj magadnak a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Ha túlterheltnek és stresszesnek érzed magad, hasznos lehet, ha időt töltesz a természetben, vagy ha szünetet tartasz a nap folyamán vállalt kötelezettségeid között. Lényeges, hogy ne engedj annak a hatalomnak, amelyet a negatív gondolataid gyakorolnak feletted. Tartsd meg pozitív hozzáállásodat, és koncentrálj azokra a dolgokra, amelyeken van hatalmad változtatni.

Legyél nagylelkű az időddel és a másoknak nyújtott segítséggel, de közben ne hagyd figyelmen kívül a saját szükségleteidet. Hamarosan a dolgok elkezdenek majd felfelé ívelni.

X