A Plútó május 1-től október 10-ig lesz retrográd, majd június 11-én lép vissza a Bakba.

A Plútó 2023-as retrográd mozgása során más fontos bolygókapcsolatokat is létrehoz. A tranzit egy akciódús T-négyzettel kezdődik, amelyben a Jupiter és a Mars is részt vesz.

Ez a hármas kozmikus viszály felélénkíti a bőség és az ambíció iránti vágyunkat, de az is előfordulhat, hogy túl messzire megyünk a siker hajszolásában, ha nem vagyunk óvatosak.

Kihívás lesz megtalálni az egészséges egyensúlyt a könnyen gerjesztett szenvedélyeink, a nagyság iránti vágyunk és a stratégiai fő terveink között.

Júliusban a Merkúr és a Nap a Plútó retrográd fényszögébe kerül, ami korábban rejtett információk feltárását eredményezi, és az árnyoldalunk esetlegesen kellemetlen feltárását okozza.

Mire azonban szeptember végén és októberben elérjük a retrográd utolsó heteit, ez a két bolygó harmonizál a Plútóval, ami megoldásokat és tisztánlátást hoz az identitásválságokra és a feltárt titkokra, amelyek néhány hónappal korábban drámát váltottak ki.

Olvass tovább, hogy megtudd, mely 4 csillagjegyre lesz a legnagyobb hatással a közelgő Pluto retrográd:

Bika

Bika, nemrégiben jelentős változások időszakába léptél, ami a szakmai pályádat és a közszerepléseidet illeti.

Mielőtt azonban kemény munkával valóban maradandót alkothatnál magadnak, tudnod kell, hogy mit képviselsz.

A mostani retrográd időszak alatt mélyen bele kell ásnod magad a személyes hitrendszeredbe, és le kell rombolnod minden olyan dogmát, amely elhomályosítja a látásmódodat vagy korlátozza a lehetőségeidet.

Az elmúlt néhány évet azzal töltötted, hogy újraszabályozd az erkölcsi iránytűdet és átformáld azokat a filozófiákat, amelyek szerint éled az életedet, és az előtted álló hónapok új lehetőséget kínálnak számodra, hogy tisztázd az alapelveidet.

Ha néhány paradigmát meg kell változtatnod ahhoz, hogy kinyíljon a világnézeted, ez lesz a megfelelő alkalom erre.

Mérleg

Mérleg, készen állsz arra, hogy elkezdd megnyitni a szívedet a több szenvedély és öröm előtt. De ahhoz, hogy az inspiráció és a varázslat edénye legyél, stabil alapra van szükséged, amelyen a szíved céljait követheted.

Az elmúlt néhány évben a biztonsági hálód teljes átalakuláson ment keresztül, és bár a bizonytalanság érzésével való foglalkozás ijesztő lehet, erősebbé tett, mint azt valaha is gondoltad volna.

Eljött azonban az idő, hogy lezárd ezt a nehéz utat, és több helyet csinálj az életedben a szeretetnek és a fénynek.

Találd meg a középpontodat azáltal, hogy megbékélsz a sérelmeiddel, az emlékekkel, amelyek kísértenek és gyötörnek, és a megoldásra váró érzelmi problémákkal.

Skorpió

Az uralkodó bolygód, a Plútó mágiájával az oldaladon elkezded felfedezni a belső gyermeked gyógyításának erejét, és átformálod az alapjaidat.

Ahhoz azonban, hogy ezt a belső munkát elvégezhessétek, meg kell bizonyosodnotok arról, hogy az igazságotok rezonál mindenben, amibe belekapcsolódtok, hogy a valódi hangotok hangosan és tisztán rezegjen az éterben.

Ahogy a Plútó a retrográd fázisában halad, azon kapod magad, hogy visszagondolsz majd a kihívást jelentő beszélgetésekre, valamint azokra a helyzetekre, amelyekben talán nem a leghitelesebben fejezted ki magad.

Ez a pillanat lehetőséget ad arra, hogy még kényelmesebben fejezd ki a véleményedet, és még inkább kifejezd azokat az ötleteket, amelyek eszedbe jutnak. A szavaidnak és a jelenlétednek nagy súlya lesz.

Vízöntő

A Plútó márciusban jelent meg először a jegyedben, ami elindított egy mély identitás-átalakulást, amely a következő húsz évben fog kibontakozni.

Ez a retrográd időszak azonban arra emlékeztet, hogy még sok belső munkát kell elvégezned, mielőtt főnixként támadhatsz fel a múltad hamvaiból.

Ahelyett, hogy hagynád, hogy a külvilág hullámai sodorjanak magukkal, inkább próbálj meg újra kapcsolatba lépni az elmúlt évek során kiforrott intuícióddal, és figyelj a belső éned ritmusára.

Ne félj szembenézni az árnyékokkal, és merészkedj a sötétségbe; lehet, hogy találsz valami érdekeset. Amint szembesülsz ezekkel a félelmekkel, azok kezdik elveszíteni erejüket.

X