1. Skorpió – Bika

A Skorpiók hevesek és szenvedélyesek, míg a Bikák földhözragadtak és gyakorlatiasak. Míg a Bikák a Skorpiókat irányítónak és manipulatívnak látják, addig a Skorpiók a Bikákat kiszámíthatónak és konvencionálisnak látják.

A Bikák eleinte zárkózottnak tűnhetnek, de ha egyszer megbíznak valakiben, megosztják legmélyebb gondolataikat és érzéseiket. Ők stabilitásra és biztonságra vágynak, míg a Skorpiók mindig a titkok után kutatnak, és a saját gondolataikat is féltve őrzik.

Nem csoda, hogy ez a két csillagjegy a legnagyobb ellenség – a Skorpiók a heves szenvedélyességüket hozzák, míg a Bikák gyakorlatias természetükben megmaradnak a földhözragadtnak.

2. Vízöntő – Rák

A Vízöntők függetlenek és távolságtartóak, míg a Rákok érzelmes és áldozatkész egyéniségek.

A Vízöntők a Rákokat ragaszkodónak és túlzottan érzelmesnek látják, míg a Rákok a Vízöntőket távolságtartónak és érzéketlennek. Ezek a csillagjegy-ellenségek összecsaphatnak a különböző igényeik és a kapcsolatokhoz való hozzáállásuk miatt.

A Vízöntőknek térre és szabadságra van szükségük, míg a Rákoknak közelségre és biztonságra. Ez a két csillagjegy azért ellenség, mert egyszerűen nem tudják megérteni egymás igényeit.

3. Kos – Halak

A Kosok merészek és nyitottak a világra, míg a Halak érzékenyek és nagyon érzelmesek. A Kosok a kalandokért élnek, és folyamatosan keresik a külső ingereket, míg a Halak szeretnek az élénk belső fantáziavilágukban élni.

A Kos szülöttek készen állnak arra, hogy bevállalják a világot és megmutassák merészségüket, míg a Halak minden érzést szeretnek megélni, és az érzelmi hullámok könnyen elboríthatják őket.

A Kos gondolkodás nélkül tör előre, míg a Halak inkább az óvatosabb megközelítést részesíti előnyben. Ez frusztrációt és konfliktust okozhat e két csillagjegy között.

4. Oroszlán – Bak

Az Oroszlánok magabiztosságot sugároznak, és jól érzik magukat a társasági eseményeken, míg a Bakok visszafogottabbak, és inkább gyakorlatiasan közelítik meg a dolgokat.

Az Oroszlánok a Bakokat unalmasnak és ötlettelennek látják, míg a Bakok az Oroszlánokat egocentrikusnak és arrogánsnak. Ezek a csillagjegyek összeütközésbe kerülhetnek a sikerhez és az elismeréshez való eltérő hozzáállásuk miatt.

Az Oroszlánoknak fontos a figyelem és a dicséret, míg a Bakok a kemény munkát és a teljesítményt értékelik. Ez feszültséget és neheztelést okozhat e két csillagjegy között.

5. Ikrek – Szűz

Az Ikrek nyitott és társasági emberek, míg a Szüzek visszafogottak és analitikusak. Az Ikrek a Szüzeket feszültnek és kritikusnak, míg a Szüzek az Ikreket szeszélyesnek és megbízhatatlannak látják. Ezek a csillagjegyek ellenségek, és összecsaphatnak az eltérő kommunikációs stílusuk miatt.

Az Ikrek gyors észjárásukról és bájukról ismertek, míg a Szüzek gyakorlatiasabbak és precízebbek. Ez félreértéseket és frusztrációt okozhat e két csillagjegy között.

6. Mérleg – Nyilas

Végül, de nem utolsósorban a Mérleg és a Nyilas. Bár ez a két jegy önmagában  elég ártalmatlannak tűnhet, de ha összeengeded őket olyan, mint a pizza és a csokoládé – egyszerűen nem jönnek ki jól egymással.

Először is, itt van a Mérleg. Ne hagyjuk, hogy bájuk és diplomáciájuk megtévesszen. Nekik fontos a harmónia, az egyensúly, Ez határozatlanná és kíváncsivá is teheti őket.

Aztán ott van a Nyilas. Ők a kaland és a függetlenség hívei, de nulla türelmük van bárkihez, aki nem osztja az ő világnézetüket.

Míg a Mérleg meg akarja beszélni a dolgokat, és kompromisszumot akar találni, addig a Nyilas hátrafelé tekintés nélkül előre akar törni. Ha ezt a két jegyet egymás mellé rakjuk, az káoszt okoz.

Ezek az esküdt ellenségek összeütközésbe kerülhetnek a természetükből fakadóan eltérő személyiségük miatt, és néha egyszerűen nem lehet ezeket a különbségeket kibékíteni.

Ha tehát e párok valamelyikével kerülünk kapcsolatba vagy barátságba, fontos, hogy tisztában legyünk a feszültség és a konfliktus lehetőségével.

Bár mindig lehetséges a nézeteltérések leküzdése és értelmes kapcsolatok kialakítása, azt is fontos felismerni, ha egy kapcsolat egyszerűen nem működő képes.

Levonhatjuk, hogy a  sikeres kapcsolatok kialakításának kulcsa a nyitottság, a hatékony kommunikáció és a kompromisszumkészség, ha ez utóbbi szükséges.

X