Remélem, készen állsz a maximális kikapcsolódásra, mert a közelgő májusi fekete hold nem hoz mást, mint a leghidegebb hangulatot.

És, hogy őszinte legyek, az időzítés nem is lehetne jobb, különösen egy *nagyon* sűrű Merkúr retrográd és napfogyatkozásos szezon után. A Bika-szezon általában olyan időszak, amikor a kényelembe és a pihenésbe való belehajlás természetes, de idén az, ami egykor megbízható és következetes volt, kétségessé vált. Most azonban, hogy a Merkúr ismét előrefelé halad, és a napfogyatkozásos szezon (egyelőre) véget ért, a közelgő 2023. májusi fekete hold minden csillagjegyben újra felébreszti az öröm és a kielégülés iránti vágyat.

Ebben a hónapban, amikor a Nap és a Hold a Bika fix földi jegyben egyesül, minden csillagjegyet arra ösztönöz, hogy az érzékiség, a kielégülés és a kényeztetés felé fordítsa a figyelmét. A májusi fekete hold, amelyet a Vénusz ural, arról szól, hogy igent mondj a vágyaidnak anélkül, hogy úgy éreznéd, vissza kell fognod magad. Megérdemled, hogy élvezd az élet finomabb dolgait, és az erőteljes Skorpió-fogyatkozás után hivatalosan is itt az ideje, hogy megjutalmazd magad, amiért elengedted a félelmet, a hiányt és a szűkösséget. Mivel a közelgő újholdat a Rák jegyű Vénusz uralja, minden jegyet arra ösztönöznek, hogy kövesse az ösztöneit. Mit súgnak a zsigereid, hogy mire van szükséged? Ez lehet olyan egyszerű, mint egy házi készítésű étel elkészítése, egy kedvenc könyv elolvasása vagy egy kedvenc tévéműsor megnézése. Arra bátorítanak, hogy hagyd, hogy az érzéseid vezessenek, függetlenül attól, hogy hogyan választod az igényeid középpontba állítását.

Mi az a fekete hold?

A Nap és a Hold a Bika 28. fokán fog együttállni május 19-én, ami fekete holdat eredményez. A fekete hold három különböző módon fordulhat elő, és az e havi fekete holdat szezonális fekete holdnak nevezzük. Ez csak akkor fordul elő, ha egy évszakban extra telihold van, ami 33 havonta csak egyszer fordul elő. Bár ez a holdtöltés láthatatlan lesz, kiváló alkalom a szándékok kitűzésére és a megnyilvánuláson való munkára, különösen mivel a Hold a Bikában emelkedett (vagy nagyon boldog).

Íme, mire számíthatnak az egyes jegyek a 2023. májusi fekete hold idején:

Kos

Új kezdetek zajlanak a pénz és az erőforrások második házában, Kos, méghozzá a lehető legjobb értelemben. Következetességre és kényelemre törekszel a javaidban, és mivel a Nap és a Hold ebben a hónapban a Bikában egyesül, ezen a téren is újrakezdhetsz valamit. Lehet, hogy egy fényűző vásárlást hajtasz végre, vagy további, hosszú távú forrásokat biztosítasz magadnak a fenntartáshoz. Hajolj most az élet kézzelfogható oldalára, Kos, mert ez nagy megelégedettséget fog neked okozni.

Bika

A május 19-én kibontakozó újholddal az identitásod és az önkifejezésed megújulását élheted át. Ez a holdtöltés kellemes és kielégítő módon összpontosítja az igényeidet, Bika, ezért ma kényeztesd magad. Mint olyasvalaki, aki a rendszeres kényeztetést helyezi előtérbe, ez az újhold csak fokozza a vágyadat, hogy értékeld az élet kézzelfogható aspektusait. Menj el a körmeidet megcsináltatni, vagy kényeztesd magad egy finom étellel – bármi olyannal, ami lehetővé teszi, hogy a saját boldogságodat helyezd előtérbe.

Ikrek

Az elszigetelődés és a feltöltődés módjai ebben a hónapban az újholddal a megújulás pillanatát élik át. Bár ez az energia sokkal lassabb és nyugodtabb, mint amihez hozzászoktál, mégis lehetőséget biztosít számodra a lassításra és a kikapcsolódásra. Ez a nap arra való, hogy antiszociális legyél, Ikrek – ideális alkalom arra, hogy bepótold az alvást, mielőtt a saját szezonod elkezdődik.

Rák

A Nap és a Hold május 19-én a Bikában egyesül, ami új kezdetekhez vezet barátságaidban és társasági csoportjaidban. Sok biztonságot és elégedettséget keresel a kapcsolataidban, és az újhold jó alkalom arra, hogy azokba támaszkodj, amelyekben a legjobban érzed magad. A mai nap egy új kapcsolat kezdete lehet, vagy alkalmat adhat arra, hogy egy régi barátoddal ismerkedj. Mindenesetre ma ösztönözve leszel a másokkal való érintkezésre.

Oroszlán

Mivel a Nap és a Hold május 19-én a Bikában egyesül, karrieredben és szakmai életedben új kezdetek bontakoznak ki, amelyek középpontjában az örömöd és az elégedettséged áll. Létfontosságú, hogy a munkádat kielégítőnek és élvezetesnek érezd, Oroszlán, és az újhold kiváló alkalom arra, hogy átgondold, hogyan tudod kiaknázni a nyilvános személyiségeddel járó kiteljesedést. Itt az ideje, hogy új vállalkozásba kezdj, vagy kreatív tevékenységet folytass a munkahelyeden – bármit, ami lehetővé teszi, hogy élvezd a munkádat.

Szűz

A május 19-én a Bikában járó újhold békés újrakezdést indít el a jelenlegi hitrendszeredben és világnézetedben. Ez egy jó alkalom arra, hogy új lapot nyiss, Szűz, különösen a szemléletmódodat illetően. Ha már régóta szeretnél új tanulmányokba kezdeni, vagy külföldi utazást tervezel, most itt az ideje, hogy megtedd. Mindig új utakat keresel a megvilágosodáshoz, és ez az újhold tökéletes alkalom arra, hogy elkötelezd magad egy teljes értékű új életmód mellett.

Mérleg

Ebben a hónapban új kezdetek kezdenek kibontakozni a közös erőforrásaitokban és vagyontárgyaitokban, mivel a Nap és a Hold a Bika örömökre összpontosító jegyében egyesül. Azon kaphatod magad, hogy egy nagyobb vásárlásba fektetsz be, vagy hosszú távú biztonságra készülsz egy új bankszámla vagy nyugdíjbiztosítás megnyitásával. Ez az időszak arra is alkalmas lehet, hogy megoszd a felelősséget egy olyan jelentős másikkal, aki érdekelt abban, hogy szilárd alapokat fektessen le veled – a jövőre vonatkozó tervezés most sokkal szórakoztatóbbá válik.

Skorpió

Romantikus kapcsolataid új kezdetet élnek át, amikor a Nap és a Hold a Bikában egyesül, középpontjában a tartós öröm és elégedettség áll. A mozgalmas áprilist követően ez az újhold lehetővé teszi, hogy új lapot nyiss a kapcsolataidban, a stabil, bensőséges kapcsolatokra helyezve a hangsúlyt. Skorpió, most itt az ideje, hogy támaszkodj a másokkal való kapcsolataidra – hidd el, ezek a kapcsolatok bőven elbírják a terhelést.

Nyilas

Május 19-én a Bika újhold feltölti a szokásaidat és a rutinjaidat. Gondold át, Nyilas, hogy a mindennapi praktikáid hogyan tartanak el téged, és ha szükséged van a finomhangolásukra, akkor azt bátran tedd meg most. A szokásoknak élvezetesnek kell lenniük, ezért gondoskodj arról, hogy a mindennapjaidba beiktasd az öröm pillanatait, legyenek azok bármilyen kicsik is. Engedd meg magadnak, hogy a kedvenc ételeddel kényeztesd magad, vagy vedd fel a legbújósabb pizsamádat egy hosszú nap után – bármit, ami egy kicsit édesebbé teszi az életet.

Bak

Május 19-én a Nap és a Hold a Bikában egyesül, ami új kezdeteket hoz az öröm és az élvezetek megélésében. Bak, ez az újhold lehetőséget kínál arra, hogy az elégedettségedet anélkül helyezd előtérbe, hogy meg kellene érte dolgoznod, ezért kényeztesd magad, ahogy csak akarod. Menj el egy randira, vegyél részt egy főzőtanfolyamon, vagy vegyél részt egy borkóstolón. Bármi, ami a beteljesülést helyezi előtérbe, és csökkenti a stresszt.

Vízöntő

Ebben a hónapban, amikor a Nap és a Hold a kényelemorientált Bika jegyében áll együtt, olyan új kezdeteket gyújtasz otthonodban és családi életedben, amelyek középpontjában az öröm és az elégedettség áll. Ez jó alkalom lehet arra, hogy elgondolkodj azon, hogyan javíthatnád az elégedettségi szintedet a zárt ajtók mögött, ami egy költözéshez vagy egy rokonoddal való dinamikai változáshoz vezethet. Mindenesetre ez egy remek nap arra, hogy a természetes környezetedben pihenj azokkal az emberekkel, akikkel a legjobban érzed magad.

Halak

A Bika újhold ebben a hónapban új ötleteket, véleményeket és nézőpontokat hoz, amelyek a személyes örömödet helyezik előtérbe. Szereted megosztani tudásodat a környezeteddel, és ezen a napon olyan beszélgetésekben való részvételre ösztönöznek, amelyek egyszerűek, könnyűek és kifizetődőek. Ma, Halak, kísértésbe eshetsz, hogy új tanulmányokba vagy gyakorlatokba kezdj – bármi olyasmibe, ami nemcsak felkelti az érdeklődésedet, hanem lehetővé teszi számodra a kikapcsolódást és a stressz levezetését is.

X