A május hónap asztrológiai eseményekben igen gazdagnak ígérkezik, de nem csak a csillagok erejét, hanem magának a hónapnak az energiáját is fontos figyelembe venni.

Bioenergia-szakértők elemezték a helyzetet, és megosztották véleményüket arról, hogy mit érdemes elkerülni a tavasz utolsó hónapjában.

Májusban sokkal több kedvező nap lesz, mint negatív, de ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletesen zökkenőmentesen fog menni.

A szakértők azt tanácsolják, hogy tartsuk szem előtt azokat a szokásokat, módszereket és jellemvonásokat, amelyek biztosan feleslegesek lesznek.

Bosszúvágy

Ez a május a negatív érzelmektől való megtisztulás időszaka lesz. Az univerzum megpróbál segíteni abban, hogy jobb emberré váljunk, de ha bosszúállóak vagyunk, és egy kellemetlen cselekedetre válaszul negatívan próbálunk visszavágni valakinek, az megzavarhatja a tisztulási folyamatot. Továbbá, amikor mentálisan elengedjük a sérelmeket és megbocsátunk az embereknek, az boldogabbá tesz minket, mivel a belső blokkok  leomlanak. A bosszúvágy egyik fő forrása az a hajlam, hogy túlságosan magunkra vesszük a dolgokat. Lehet, hogy májusban megbántanak minket, méghozzá elég csúnyán, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy erre kell összpontosítanunk.

Közömbösség a saját és mások problémáival szemben

Májusban az emberi közöny bármilyen formában további problémák forrása lehet. A szakértők határozottan azt tanácsolják, hogy szabaduljunk meg attól a vágytól, hogy csak magunkra gondoljunk. Ha másokkal is törődünk, az életünk jelentősen jobbra fog változni. Több boldogságban lesz részünk. Májusban senki ne halogassa a fontos feladatokat.

Önkritika

A szakértők határozottan azt tanácsolják, hogy májusban senki se foglalkozzon önvizsgálattal. Ez a hónap aligha nevezhető érthetőnek és egyszerűnek, ezért fontos, hogy senki ne ássa magát még mélyebbre, ne bonyolítsa az amúgy is nehéz helyzetet. Próbáljon meg mindenki ellazulni és végre megérteni, hogy a hibáiról és kudarcairól szóló gondolatok állandó ismételgetése senkit sem fog jobb kedvre deríteni.

Túlzott ambiciózusság

Májusban sokunknak sikerül megoldani az előző hónap második felében felmerült problémákat. Ez csak akkor lesz lehetséges, ha egy kicsit mérsékeljük a buzgalmunkat, és nem állítunk magunk elé túl nehéz feladatokat. Májusban arra kell összpontosítani, ami a legfontosabb, és nem arra, hogy mi hoz több pénzt vagy hatalmat. Az ambíció jó, de 2023 májusában mindent csak mértékkel szabad.

Rohanás

A szakértők szerint májusban egy újfajta problémával szembesülhetünk. Ha elsietjük a megoldásukat, újabb bajok jöhetnek. Jobb, ha először néhány lépéssel előre átgondoljuk a dolgokat, és csak utána tesszük meg, amit meg kell tenni. A szakértők is óvatosságra intenek, ha dilemmákkal szembesülünk. A jóslatok szerint májusban sok furcsa helyzet adódhat, amikor nehéz döntéseket kell majd hozni. Ha túl gyorsan hozzuk meg ezeket a döntéseket könnyen kudarcot vallhatunk.

Irracionális időgazdálkodás

Májusban soha ne töltsünk sok időt olyasmivel, ami jelenleg nem tartozik az életünk a legfontosabb prioritásai közé. Ha például úgy érezzük, hogy az egészségügyi problémák kezdenek megfosztani a szerencsétől, akkor próbáljunk meg rájuk koncentrálni. Ha valami nagyon zavar minket, akkor semmiképpen se hagyjuk figyelmen kívül.

X