Az év legszerencsésebb teliholdja: Az eperhold a Nyilas jegyében 2023 júniusában

A teliholdak az asztrológiában lehetőséget nyújtanak az önvizsgálatra és a fejlődésre.
Attól függően, hogy hol tartasz a személyes utadon, ez a lehetőség egyszerre lehet izgalmas és ijesztő. Hiszen a növekedés gyakran megköveteli, hogy szembesüljünk a magunkkal és a kapcsolatainkkal kapcsolatos kényelmetlen igazságokkal. Az eperhold azonban olyasvalami, amit mindenki várhat júniusban. Hogy miért? Mert állítólag jólétet, szerencsét és szerelmet hoz. Ennek következtében az asztrológusok azt tanácsolják, hogy ezt a teliholdat ne hagyjuk figyelmen kívül. Ehelyett próbáld meg az éjszaka folyamán manifesztálni a vágyaidat. Jó eséllyel valóra válnak.

Dióhéjban összefoglalva, a júniusi eper telihold a Nyilas jegyében olyan energiát vezet be, amilyet a nyár elején szeretnénk látni.

Miért hívják eperholdnak?

Az „eperhold” kifejezést az algonkin, az ojibwe, a dakota és a lakota indián törzsek találták ki a The Old Farmer’s Almanac szerint. Az elnevezést azért választották, hogy „a szedésre kész, „júniusi termésű” eper érését jelezze” – olvasható az almanachban.

Mikor van 2023-ban eper telihold?

Az eperhold 2023. június 3-án/4-én lesz a csúcspontján, pontosan 11:41PM ET/05:41AM GMT-kor.

Milyen jegyben van az Eperhold júniusban?

Az eperhold a Nyilas jegyében áll.

Mi az Eperhold spirituális jelentése?

Az eperhold teret teremt a szerencsének, a szerelemnek és a jólétnek, így ez az ideális időszak legmélyebb vágyaid megvalósítására. Ebben az időszakban fontold meg, hogy naplót vezetsz, vagy levelet írsz az univerzumnak. Az írás az a cselekedet, amikor úgy írsz, mintha már a tiéd lenne. Segít a manifesztációban, ha úgy írsz, mintha már meg is lenne valami.

Nem meglepő, hogy a „szeretet” az eperhold központi spirituális jelentése. Az eperholdat Európában mézholdként is ismerik, a The Old Farmer’s Almanac szerint. Június az esküvők hagyományos hónapja, és a hónapot még Junóról, a házasság római istennőjéről is elnevezték. Ezt szem előtt tartva az eperhold alkalmas lehet arra, hogy elgondolkodjunk a múltbeli, jelenlegi vagy jövőbeli romantikus kapcsolatokon.

Ezt már olvastad?
Csütörtöki horoszkóp, Szeptember 28., Elég nagy ambíció van ma a levegőben

Mit jelent az eperhold a csillagjegyek számára?

Kos

Eljött az újjászületés és az átszervezés ideje. Ha úgy tűnik, hogy az ötleteid mindenhol össze-vissza járnak, szánj egy kis időt arra, hogy reális tervet dolgozz ki. Hozz létre olyan szokásokat, amelyeket be tudsz tartani anélkül, hogy túlterheltnek éreznéd magad. Engedd meg magadnak, hogy kiszakadj a gondolkodásból, és élj inkább a jelen pillanatban.

Bika

A Bikáknak abba kellene hagyniuk a halogatást, miután meglátják az eperholdat. A megnyilvánulásaid sokkal közelebb vannak, mint gondolnád. Itt az ideje, hogy megtedd az első lépést, és mindent beleadj. Ez egyúttal kiváló alkalom arra is, hogy átgondold a kudarcokhoz való hozzáállásodat. Ha soha nem próbálkozol, soha nem leszel sikeres. Vágj bele!

Ikrek

Itt az ideje, hogy a logika helyett a megérzéseidre hallgass. Túl sokáig hallgattál az eszedre, de itt az ideje, hogy valóban a szenvedélyedre hallgass. Ne hagyd figyelmen kívül az intuícióidat, és kezdj el hinni magadban. Te tudod, mi a legjobb neked, és itt az ideje, hogy hagyd, hogy az önbizalmad ragyogjon.

Rák

Az eperhold idején koncentrálj önmagad ápolására. Folyamatosan adsz másoknak, és itt az ideje, hogy magadnak is adj. Szánj időt magadra, hogy elmenj egy  randira, és valóban arra koncentrálj, amit szeretnél. Koncentrálj arra, hogyan adhatod meg magadnak azt a szeretetet, amit megérdemelsz.

Oroszlán

Ebben a hónapban ne korlátozd magad, különösen az eredményeid és az önbizalmadat illetően. Még mindig tudsz segíteni másoknak, miközben magadon is segíthetsz. Lényeges, hogy energiádat olyan emberekbe fektesd, akik energiájukat beléd fektetik.

Szűz

Ebben a hónapban a Szüzeknek el kell kezdeniük a méregtelenítést a negatívumoktól, amelyeket magukkal kapcsolatban rejtegetnek. Kezdd azzal, hogy pozitív megerősítéseket építesz be a napi rutinba, és változtass a gondolkodásmódodon. Értsd meg, hogy nem te vagy a negatív gondolataid, és nem azok határoznak meg téged.

Ezt már olvastad?
Csütörtöki horoszkóp, Szeptember 28., Elég nagy ambíció van ma a levegőben

Mérleg

Az eperhold lehetőséget nyújt a Mérlegek számára az intenzív öngondoskodásra. Nem kell azt tenned, amit mindenki akar. Koncentráljatok arra, amit ti akartok, és figyeljétek, hogyan válik valóra. Több lehetőség fog az utadba kerülni, ahogy egyre inkább összhangba kerülsz azzal a személlyel, aki lenni szeretnél.

Skorpió

Skorpiók, készüljetek fel arra, hogy lebontjátok a falakat az eperhold idején. Megértjük, milyen nehéz nektek kifejezni az érzéseiteket, de nem baj, ha nincs rendben minden. Engedjétek meg magatoknak, hogy sebezhetőek legyetek, és szükség esetén kérjetek segítséget. Ez egy kiváló időszak arra, hogy naplót vezessetek, és legyen egy biztonságos hely, ahol minden negatív érzelmet kifejezhettek.

Nyilas

Ha ez idő tájt tervezel egy utazást, valósítsd meg. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy szabadságra menj, vagy megtervezd a következő üdülésedet. A környezeted megváltoztatása segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódodat.

Bak

Az eperhold ideális alkalom arra, hogy megveregesd a vállad. Ne engedj a szélhámos-szindrómának, és ismerd fel, hogy megérdemelsz mindent, amire vágysz, sőt még annál is többet. Ne engedd, hogy az önbizalomhiány felemésszen, és kezdd el megváltoztatni a mindennapi narratívát, amit magadnak mondasz.

Vízöntő

Ebben a hónapban próbáld meg kihasználni a kreatív oldaladat, hogy segítsen elérni a céljaidat. Természetes kreatív ötletek áramlanak majd feléd. Vezess álomnaplót, és figyelj ilyenkor a belső párbeszédedre. Itt az ideje, hogy valóra váltsd az álmaidat.

Halak

A Halaknak szükségük lesz arra, hogy víz közelében töltsenek időt, hogy feltöltődjenek. Engedj meg magadnak egy kis szünetet, és összpontosíts arra, hogy olyan reggeli és esti rutint alakíts ki, ami működik számodra. Ez egyúttal kiváló alkalom arra is, hogy célokat tűzz ki magad elé, és engedd meg magadnak, hogy álmodozz.

Mikor lesz a következő telihold?

Az eperholdat a bakhold követi. Július 3-án érkezik a Bakba.

X