Mivel a Hold uralkodik az érzelmeid és a belső világod felett, a 2023. márciusi újhold a Kosban egy vad és felejthetetlen utazásra visz téged. Az, hogy miként vágsz bele ebbe a kalandba, teljesen rajtad múlik, és a most meghozott döntéseidnek olyan következményei lehetnek, amelyek a következő hónapokra is kihatnak.

Bár az újhold sehol sem látszik, a színfalak mögött rengeteg munkát végez. A 28 napos holdciklusnak ebben a szakaszában a Hold eltűnik az égről, és visszavonul az éjszaka függönye alá, ahol megújulhat, mielőtt a következő útjára indulna.

Ez az újhold március 21-én lesz, és mindössze egy nappal azután következik be, hogy a Nap belép a Kosba, és elindítja a tavasz kezdetét. Ez nem csak azt jelenti, hogy a virágok kivirágoznak és a nappalok meghosszabbodnak, hanem azt is, hogy mindannyian új lapot nyitunk és egy új asztrológiai naptárat fogadunk be. Így van – az igazi „újév” csak március 20-án következik be, mivel az asztrológia a holdnaptárt követi, nem pedig a 365 napos Gergely-naptárt, amelyet mindannyian ismerünk és követünk.

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X