Kos

Rögös életút áll előtted céljaid eléréshez. Nem vagy az a fajta, akinek az ölébe hullnak a dolgok. Mindenért meg kell dolgoznia, akár kicsit, akár nagyon. De nem is baj, mert úgysem szereted azt, ha csak úgy valami az öledbe pottyan, jobb szeretsz mindent kiérdemelni vagy legalábbis önerőből elérni. A rögös út téged kifejezetten edzetté tesz. Minden egyes kavicsot, sziklát és akadályt kihívásnak veszel, ami csak arra vár, hogy bevedd és az uralmad alá vond. Számodra ez az útépítő hatású, mely megedzi a testedet és a lelkedet egyaránt, hogy aztán minden legyőzött akadály után még erősebbnek tudhasd magad.

Bika

Életutad olyan forró, mint amilyen az utak szoktak lenni a működő vulkánok vagy termálvizek közelében. Hogy miért? Mert így egy kicsit mindig csipkeded majd a lábadat és szép fokozatosan haladsz előre. Máskülönben téged csak maga az út, a bámészkodás, az élvezet kötne le és sosem érnél el sehova. Áldott természet ez, hogy téged így leköt az út és az élet, – igen, köztudottan hedonista vagy – de ha szeretnél is valamit, azért tenni is kell. Lépni felé. Ezért a sors téged örökösen mozgat és motivál azzal, hogy egy kicsikét mindig égeti a lábad alatt a talajt. Ha túl csökönyös vagy, akkor nagyon is, ugye?

Ikrek

A te utad kétségkívül mindig biztonságos, hiszen erre is törekszel. Rendkívül óvatos, megfontolt, logikus természet vagy, aki mindig megtudja magyarázni, merre tart és miért oda, ahova. Kell, hogy értelme legyen az utadnak. Ezért mindig ott lebeg a cél a szemed előtt, pontos számításokat végzel és terveket kovácsolsz az elérésének érdekében. Osztol-szorzol és ha minden kész van, csak akkor vágsz neki. Akkor is inkább lassan és óvatos, hogy akármi történjék, ki tudd védeni a bajt. Amúgy sem vagy az a kapkodós fajta, sőt, néha kifejezetten lassú vagy és időnként rád férne egy kis tempó, gyorsaság, mert különben megalszik a tej a szádban. Persze így van elég időd szép lassan kiélni magad, ami nem előnytelen dolog!

Rák

A te életutad tele van vargabetűkkel. Azt is mondhatnánk, sok körrel tartozol az Ördögnek. Bizonyára ezért van ez így, mert nehezen tanulsz és az életnek többször is le kell adnia egy leckét ahhoz, hogy tényleg és igazán megtanuld. Nem azért, mert a felfogásoddal van a baj. Hanem mert a csökönyösséged, akaratosságod vagy a naiv, álmodozó természeted miatt kerülsz gyakran nehéz helyzetbe. Lehet, hogy egy kicsit nehezebben tanulsz, de utána tényleg egy életre megtanulod a leckéidet. De különben is, te az vagy, akinek nem csak a cél számít, hanem maga az út is, ezért tisztában vagy azzal, miért kell néha újabb köröket futnod, ezért képes vagy azokat is élvezni és a legtöbbet hozni ki belőlük, mert mindenben újabb esélyt látsz.

Oroszlán

Ha nem is pont egy az egyben vagy mázlista, de kétségkívül szerencsés természetnek mondhatod magad, akinek gyakran hullnak az ölébe a dolgok. Igen, életutad szerencsés. Annak ellenére, hogy jobb szeretsz abban hinni, hogy magad vagy a szerencséd kovácsa, ugyanis jobban értékeled, ha a sikereidet egymagad éred el, segítség nélkül. Igaz, azért az is jól tud esni, amikor csak úgy megkapsz valamit. De az, hogy szerencsés utad van, megkönnyíti az életed, megadja a biztos tudatot, hogy eléred, amit akarsz mert te önerőből – és a kis szerencsével eléred. Így arra is bőven marad időd, hogy élvezd az életet vagyis magát az utat. Igen, néha túlontúl biztos is vagy a dolgodban, és elfelejted, hogy a szerencse forgandó és akkor hiába az önerő. Olykor padlót is fogsz, de utána még tökéltebben állsz fel.

Szűz

Neked kétségkívül egyenes út jutott az életben. Másképp nem is lehetne, hiszen te magad is az egyenesség híve vagy, erre épül a jellemed. Tisztességes, egyenes. Az életutad sem lehet más, hiszen mindig tisztán látod magad előtt a céljaidat, mindent, amit el akarsz érni és nincs semmi az ég egy adta világon, ami eltántoríthatna attól, amit te kitaláltál. Lehet, hogy néha kapsz egy-két pofont az élettől, de utána mindig felállsz és mész tovább, mert tele vagy erővel és kitartással. Megállíthatatlanul mész előre, hogy bizonyíts magadnak és másoknak. Ha választanod kell, és bár nehezebb, te akkor is az egyenes utat fogod választani.

Skorpió

Életutad pont olyan poros, mint amilyen a múltad. Ugyanis nem szeretsz visszatekinteni a múltba. Nem vagy az a nosztalgiázós típus, jobb szeretsz előre haladni. Ám lehet, hogy te könnyen átlépsz a dolgok, az emberek, a múltad felett, de lehet, hogy ezek feletted nem. Ezért a múlt porát időnként felkavarja a sors, és nem csak megnehezíti az életedet, de még az előrehaladásodat is, hiszen elködösíti az egyébként tiszta utadat. Mondhatjuk úgy is, hogy neked a tetteid, bizonyos események időről időre visszaköszönnek az életedbe, hogy próbára tegyenek. De ha nem ők, te magad is hajlamos vagy néha nehezíteni a saját dolgodat azzal, hogy kíméletlenül haladsz előre, csak a céljaid lebegnek a szemed előtt és a nagy trappolásban felvered az út porát, ami  lassításra késztet, hogy megtanulj lassan járni, miközben élvezed is az életet.

Nyilas

Életutad bizony hosszú. Talán azért is van meghosszabbítva a többiekéhez képest, mert több időre van szükséged. De ne értsd félre, nincs azzal semmi baj, hogy lassan érsz. Hiszen többet is élsz. Rengeteg szeretet ér a családodtól, ami miatt is nehezen szakadsz el tőlük.  Aztán pedig a kalandok, izgalmak jönnek, amik lefoglalnak, az új élmények és mindennek a megélése. Rengeteg szerelem és barát jön megy az életedben és ugyanígy a nagy álmok és szakmák is. Mire te tényleg, igazán célba érsz, legalább három nagy szerelmed volt és vagy tíz munkád. Te így tanulsz az élettől, hogy aktívan részt veszel benne. Lehet, hogy sokáig él benned a nagy gyerek, de előbb-utóbb felnősz, és ez nem olyan dolog, amit siettetni kell.

Mérleg

Életutad olyan forró, mint amilyen az utak szoktak lenni a működő vulkánok vagy termálvizek közelében. Hogy miért? Mert így egy kicsit mindig csipkeded majd a lábadat és szép fokozatosan haladsz előre. Máskülönben téged csak maga az út, a bámészkodás, az élvezet kötne le és sosem érnél el sehova. Áldott természet ez, hogy téged így leköt az út és az élet, – igen, köztudottan hedonista vagy – de ha szeretnél is valamit, azért tenni is kell. Lépni felé. Ezért a sors téged örökösen mozgat és motivál azzal, hogy egy kicsikét mindig égeti a lábad alatt a talajt. Ha túl csökönyös vagy, akkor nagyon is, ugye?

Bak

Bár nem Farkas a jegyed, mégis a te utad többnyire mindig magányos. Nem csak azért, mert magadnak való teremtés vagy, aki sokszor jobb szeret egyedül lenni, mert úgy könnyebben éri el a céljait, vagy mert így kényelmesebb neki. Még ha vannak barátaid, akkor velük is egy ideig nagyon jól vagy, aztán követeled a magányodat. Sőt, ha házas vagy, és nagy a szerelem, még akkor is sokszor hajlamos vagy úgy érezni, egyedül vagy és nem értenek meg téged. De különben is, úgyis jobb szeretsz egyedül dolgozni és egymagad érni el a céljaidat segítség nélkül. Túl büszke vagy, aki nem szívesen kér szívességet, mert amúgy is bizonyítani akar, ezért ha választhatnál, akkor is inkább a magányos úton maradnál.

Vízöntő

Vannak jobb időszakok az életedben, mikor utad tiszta és könnyen járható. De általában életutad csúszósnak mondható. Pont azért, mert alapvetően egy dinamikus, lendületes egyén vagy, aki a fejébe vesz valamit, véghez akarja vinni és néha meggondolatlanul is, de halad előre, mint az őrült spanyol és nem számít neki semmi és senki. Nem néz szét és nem figyel. Márpedig így néha rossz döntéseket hozol  – lásd, mikor elcsúszol – vagy kellemetlen helyzetbe hozod magad. Az élet így akar téged folyamatosan lelassítani, hogy elkerüld a bakikat és megtanuld kiélvezni az életet, amihez az kell, hogy lassan járj. Ha elcsúszol, szerencsére mindig fel is állsz és képes vagy levonni a leckét.

Halak

A te utad pont olyan álomszerű és ezzel együtt változékony, mint az életutad. Ismeretlen. Te szándékosan nem akarsz tudni az életutadról, mert a nem tudás híve vagy olyan tekintetben, hogy majd arra mész, amerre menned kell, majd az istenek vagy az angyalok vezetnek. De ha választhatsz, te akkor is az ismeretlen utad választod, mert neked az rejt kihívásokat, kalandokat, meglepetéseket. Igen, ez a spontaneitás is rád váll, akárcsak a hosszas tervezgetések helyett az élj a mának felfogás is. Beláthatod, nem könnyű így másnak lépést tartania veled, ha azt se tudják, merre mész, merre viszed őket. Persze, sok jó dolgot rejthet magában az ismeretlen út, de jól tudod, hogy kockázatot, mert sokszor ezért maradsz le valamiről vagy csúszol le, mert azt se tudod hová szeretnél menni vagy hogyan kellene oda eljutnod…