Bak

Még azokon a napokon is hajlamos vagy borús hangulatban lenni, amikor minden jól megy neked. Soha nem tudsz szabadulni attól a kínzó érzéstől, hogy a dolgok még rosszabbra fordulhatnak

Ezzel a pesszimista életszemlélettel gyakrabban kerülsz problémás helyzetekbe, mint mások. Aztán, amikor a dolgok igazán nehézzé válnak, ahelyett, hogy harcolnál ellene, megadod magad a sorsnak. Hiszen ilyenkor a legrosszabb félelmeid valóra válni látszanak. Ebben a hónapban eléggé nyilvánvalóvá válik számodra, hogy úgy tűnik, nem tudod fenntartani a jó hangulatot. Mintha minden hógolyóhatásként alakulna.

A hangulatod az idő előrehaladtával egyre inkább romlani fog, és végül annyira hozzászoksz majd, hogy már fel sem fogod ismerni, milyen jelentősen megváltoztatja a személyiségedet ennek a hónapnak a stressze. Hagyod, hogy minden eluralkodjon rajtad, annak ellenére, hogy ez nem a te stílusod. Az életed különböző területei mind kibillennek az egyensúlyból, és valamiért még csak kísérletet sem teszel arra, hogy visszahozd őket az egyensúlyba.

Igazi szünetre van szükséged. Nem csak egy szabadnapra a munkából, hanem időre is, hogy újrarendezd magad, legyen egy kis időd magadra, és emlékeztesd magad arra, hogy ki is vagy valójában. Itt az ideje, hogy szünetet tarts, és átértékeld a prioritásaidat. Győződj meg róla, hogy elegendő időt adsz magadnak a pihenésre, az újbóli összpontosításra és a feltöltődésre. Használd ezt az időt arra, hogy helyreállítsd az egyensúlyt, amelyről úgy érzed, hiányzik az életedből. Megérdemled, hogy gondoskodj magadról.

Ikrek

Te is hajlamos vagy olyan kihívást jelentő helyzetekbe kerülni, amelyeket nem tudsz kezelni. A te esetedben a kötelességtudatod és a perfekcionizmusra való hajlamod okoz rendszeresen gondot.

Ha szakmai ügyekről van szó, nehezen mondasz nemet, és folyamatosan arra törekszel, hogy minden feladatot elvégezz, amit rád bíznak. Emiatt gyakran elhanyagolod a fontossági sorrendet, és minden feladatot ugyanazzal az aprólékossággal dolgozol fel, ami a jellemedbe ivódott. Nem meglepő, hogy gyakran nehezen tartod be az időbeosztásodat. Mivel maximalizmusodat nem tudod kikapcsolni, ezeket a visszatérő problémákat az életben úgy próbálod kezelni, hogy idővel felnősz.

Túlságosan erőlteted magad. Fontos, hogy felismerd, nem kell mindig mindent tökéletesen csinálnod, és nem baj, ha néha nemet mondasz. Annak érdekében, hogy elkerüld a túlhajszoltságot és a stresszt, meg kell őrizned a munka és a magánélet egyensúlyát. Tanuld meg rangsorolni a feladataidat. Koncentrálj arra, ami valóban fontos, és ismerd fel, hogy nem mindig lehetséges mindent a legapróbb részletekig tökéletesen elvégezni.

Tölts egy kis időt ebben a hónapban annak ellenőrzésével, hogy minden rendben megy-e, és hogy van-e olyan dolog, amivel könnyíthetnél a terheiden. Ebben a hónapban újfajta próbatételek elé állítanak. Számíts arra, hogy a munkahelyeden teljes anarchia fogad. Valaki olyasmit tehet, ami mindent olyan mértékben felborít, hogy az már-már katasztrofálissá válik.

Kihez fordulsz, ha a lehető legrosszabb dolog történik? Magadat. Te vagy az, akinek meg kell küzdenie valaki más hibájának következményeivel, és a te felelősséged, hogy helyreállítsd a működőképességet. Amikor ilyen nehézségekkel szembesülsz, ne add át magad a reménytelenségnek. Lehetőséget adnak arra, hogy bizonyíts és megmutasd az erődet. Erősebb és tapasztaltabb leszel belőle.

Halak

Ebben a hónapban nagyon érzékeny vagy, és erős a szociális hajlamod, ami megnehezíti a normális, mindennapi problémák kezelését. Mások szükségleteit a sajátod elé helyezed, mások jólétét helyezed előtérbe. Mindig azzal vagy elfoglalva, hogy kiderítsd, hogyan vannak a körülötted lévők, és hogyan segíthetsz másoknak. Gyakran mások szükségleteit a sajátjaid elé helyezed, ami nagyon komoly problémákhoz vezethet. Mivel sosem tanultál meg szembenézni a saját problémáiddal, ilyen helyzetekben túlterheled magad.

Ahelyett, hogy harcolnál, inkább elkerülöd a konfliktust, és visszavonulsz abban a reményben, hogy a helyzet majd megoldódik magától. Fontos felismerned, hogy neked is gondoskodnod kell magadról. Nem szabad figyelmen kívül hagynod a szükségleteidet. Minden nap adj magadnak elegendő időt arra, hogy pihenj, feltöltődj, és elgondolkodj azon, hogyan érzed magad.

Ha segítségre van szükséged, kérj támogatást a barátaidtól, családtagjaidtól vagy szakemberektől. A segítségkérés nem a gyengeség, hanem az erő és az önbizalom jele. Együtt megtalálhatjátok a megoldásokat és a válságból kivezető utat. Az is fontos, hogy a saját képességeidre támaszkodj, és tegyél meg mindent a problémáid leküzdéséért.

X