A karmát úgy határozzák meg, mint „az ember cselekedetei által létrehozott erőt, amelyről a hinduizmusban és a buddhizmusban úgy tartják, hogy a lélekvándorlást állandósítja, és etikai következményeiben meghatározza az ember következő létezésének természetét”.

Másképp fogalmazva, ami körbejár, az körbejár. A Culture Club 1983-as „Karma Chameleon” című slágerétől kezdve Justin Timberlake 2006-os kislemezéig, amely utal a jelenségre, a popkultúra évek óta megszállottan használja ezt a kifejezést. Bár úgy tűnhet, hogy Taylor Swift találta ki a kifejezést a 2022 Midnights című albumához („‘Cause karma is my boyfriend/karma is a god/karma is the breeze in my hair on the weekend/karma’s a relaxing thought”), ez egyértelműen nem így van.

Minden ember ki van téve a karmikus törvényeknek, de ez nem kell, hogy börtönbe zárjon minket. Sokan azt hiszik, hogy a rossz karma áldozatai, és nincs ráhatásuk, ami egyszerűen nem igaz. Bármilyen karmát is hoztál ebbe az életbe, megváltoztathatod, alakíthatod és a saját előnyödre használhatod. A karma szó szerinti jelentése, „cselekvés”, a változás lehetőségére utal. Végül is minden gondolat egyszerűen energia, amely arra vár, hogy visszatérjen hozzád.

Mi tehát a legegészségesebb és legbiztosabb módja annak, hogy javítsd a karmádat?

Íme hét ötlet.

:: Hallgass az univerzumra.

Olyan valaki vagy, aki gyakran áll dugóban vagy hosszú sorokban? Ahelyett, hogy a lábaddal kopogtatnál és dudálnál, gondold végig, mit akar mondani neked az univerzum. (Tipp: légy türelmes.) A leckék, amelyeket meg kell tanulnod, mindenhol ott vannak körülötted; csak tudnod kell, hogyan láthatod őket tisztábban.

:: Tegyél egy jótettet.

Ez a legegyszerűbb módszer a karmád megfordítására. Ha pozitív energiát küldesz ki, pozitív energiát kapsz vissza. Tehát segíts annak az idős asszonynak, aki átmegy az utcán, dobj be egy kis aprót a jótékonysági dobozba, vagy vegyél egy sajtburgert egy hajléktalannak. Kapni fogsz, ha adsz.

:: Tarot vagy I-Ching olvasás.

Ezek a jóslatok kiválóan alkalmasak a nap karmikus impulzusának meghatározására. A napi I-Ching olvasás, mint egy „korai figyelmeztető rendszer”, segíthet meglátni, hogy mely cselekedetek és hozzáállások vezetnek majd egy jobb útra. Léteznek még Tarot-olvasások is, amelyek segítenek a karmáddal való kapcsolatteremtésben.

:: Változtass a rutinodon.

Ha minden nap ugyanazokra a helyekre jársz, ugyanazokkal az emberekkel találkozol és ugyanazokat a dolgokat teszed, és azt veszed észre, hogy „balszerencséd” van, változtass a dolgokon. Lehet, hogy az univerzum azt akarja üzenni neked, hogy van valami, amit abba kellene hagynod, vagy van valami más, amit el kellene kezdened csinálni.

:: Ismerd meg az előző életeidet.

Ha megtudod, milyen döntéseket hoztál az előző életedben vagy életeidben, az segíthet megérteni a mintákat, amelyeket ebben az életedben látsz. Ha már meghatároztad, hogy mely leckéket kell még megtanulnod, akkor ennek megfelelően módosíthatod a viselkedésedet.

:: Gyakorold a Feng Shui-t.

Az elhelyezés és a karma ősi művészete elválaszthatatlanul összekapcsolódik. A jó karma jobb energiához vezet, és a Feng Shui eltávolítja a negatívumokat a terekből, lehetővé téve a pozitív energia áramlását otthonodban és benned, segítve ezzel karmád javulását. Ismerd meg, hogyan alkalmazhod a Feng Shui ősi kínai művészetét a mindennapi életedben.

:: Tanuld meg, hogyan bocsáss meg.

A megbocsátás a karma szempontjából kettős csapás. Nemcsak jó karmát generálsz magadnak, hanem segítesz a másik személy negatív karmájának feloldásában is. Készen állsz arra, hogy megváltoztasd a karmádat, amint megérted, hogy mik a karmikus energiáid – milyen tapasztalatokat vagy embereket vonzol az életedbe, hogy megkapd az általuk kínált leckéket.

Gondolataid és érzelmeid, akár tudatában vagy, akár nem, hatással vannak másokra, és tükröződnek a környezetedben. Minden gondolat energia, és minden gondolat olyan rezgést küld, amely hatással van mindenre a környezetedben, a saját fizikai testedtől kezdve a külvilág minden aspektusáig – az emberekre, állatokra, növényekre és magára a kozmoszra.

X