A karmát úgy határozzák meg, mint „az ember cselekedetei által létrehozott erőt, amelyről a hinduizmusban és a buddhizmusban úgy tartják, hogy a lélekvándorlást állandósítja, és etikai következményeiben meghatározza az ember következő létezésének természetét”.

Másképp fogalmazva, ami körbejár, az körbejár. A Culture Club 1983-as „Karma Chameleon” című slágerétől kezdve Justin Timberlake 2006-os kislemezéig, amely utal a jelenségre, a popkultúra évek óta megszállottan használja ezt a kifejezést. Bár úgy tűnhet, hogy Taylor Swift találta ki a kifejezést a 2022 Midnights című albumához („‘Cause karma is my boyfriend/karma is a god/karma is the breeze in my hair on the weekend/karma’s a relaxing thought”), ez egyértelműen nem így van.

Minden ember ki van téve a karmikus törvényeknek, de ez nem kell, hogy börtönbe zárjon minket. Sokan azt hiszik, hogy a rossz karma áldozatai, és nincs ráhatásuk, ami egyszerűen nem igaz. Bármilyen karmát is hoztál ebbe az életbe, megváltoztathatod, alakíthatod és a saját előnyödre használhatod. A karma szó szerinti jelentése, „cselekvés”, a változás lehetőségére utal. Végül is minden gondolat egyszerűen energia, amely arra vár, hogy visszatérjen hozzád.

Ezt már olvastad?
Szombati Tarot előrejelzés minden csillagjegy számára, 2023. június 10.

Mi tehát a legegészségesebb és legbiztosabb módja annak, hogy javítsd a karmádat?

Íme hét ötlet.

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X