A tudatunk nem valami állandó. Rugalmas, megváltoztatható, fejleszthető, átépíthető. A másik dolog az, hogy ez különböző ideig tarthat, de határ a csillagos ég.

A siker egy belső küzdelem

Észrevetted már, hogy a sikeres emberek szinte mindenben sikeresek? Ennek oka a hozzáállásukban rejlik, nem csak a génjeikben. Akkor nyerték meg a belső harcukat, amikor félretették a kudarc lehetőségét. A legtöbb híres sportoló azt mondja, hogy már jóval azelőtt látta a győzelmét, hogy az valósággá vált volna.

Küzdj a negatív gondolatok ellen, hogy azok ne váljanak vereséggé és kudarccá. Senki sem mondja, hogy könnyű úgy élni az életet, hogy magabiztosan győzzünk, de legalább meg kell próbálni. Semmi sem történik magától – minden sikerhez legalább egy kis, de mindannyiunkban zajló háború tartozik. A tudatosság építi a körülöttünk lévő világot. A gondolatok anyagiak, ezért olyan, mintha az élet üres vásznára festenénk velük. A gondolatok festékek, a valóság pedig egy papírlap.

Erőfeszítés nélkül nem lesz semmid. Rendbe kell hoznod az elmédet, és emlékezned kell arra, hogy csak a tudatosságod átalakításával alakíthatod át az életedet.

5 módja a tudatosság befolyásolásának

A bioenergetika szakértői és a pszichológusok csak 5 alapvető és leghatékonyabb módját azonosították az emberi én befolyásolásának. Az egyes módszereket külön-külön is használhatja, de ha e technikák és módszerek kombinációját alkalmazza, még több esélye van a sikerre.

Első módszer: Megerősítések.

Ez a leghosszabb, de legegyszerűbb módszer. Lényege nem más, mint különleges motivációs mondatok állandó ismétlése. Amikor azt mondod magadnak, hogy sikeres vagy, a pénz szerencséje is megtalál téged. Természetesen hosszú időbe telik, amíg a negatív programokat pozitívvá alakítjuk, de megéri. Ez egy rugalmas módszer, mert azt mondhatsz magadnak, amit csak akarsz.

Használhatod Natalia Pravdina, Louise Hay vagy bármely más bioenergetikai vagy pszichológiai szakember megerősítéseit. Vagy saját magad is létrehozhatsz egyet, a saját igényeid szerint. Szükséged van szeretetre? Mondd magadnak, hogy gyönyörű vagy és méltó vagy a másik nem szeretetére, figyelmére. Ha fogyni akarsz, mondd magadnak, hogy erős vagy, és az erőd elég ahhoz, hogy karcsú és szép legyél. Idővel eljön ez is. A legfontosabb, hogy ne adjuk fel. A megerősítések egyetlen hátránya, hogy nem fogod tudni tisztán látni a sikert, mert a boldogtalan életből a boldog életbe való átmenet hosszú és nem egyik napról a másikra történik.

A második út: Meditáció.

Ez már nem pszichológia, hanem tiszta munka a tudatalattival, a test bioenergiájával. A lényeg az önmagunkba való mély merülés. Ez egyfajta hipnózis, transz. Ráveszitek magatokat, hogy menjetek be a tudatalattitokba, és úgy nézzétek az életeteket, mintha féloldalról néznétek. A meditációknak mindenféle formája létezik. A hangmeditációk például közvetlenül futás, séta vagy edzés közben is használhatók. Ezek lehetnek tematikus elmélyülések a nehéz helyzetekből való kiútkereséshez, a hangulat javításához, a lelki nyugalom megtalálásához, az önbizalom megszerzéséhez, valami nehéz dolog megértéséhez. Az a legjobb, ha minél gyakrabban használod őket.

Harmadik módszer: Pozitív gondolkodás.

Ebben a technikában nagyon sok altétel van. Például meg kell szabadulnia a „nem” szó mindenféle használatától. Megfosztja Önt a pozitív energiától, és megakadályozza, hogy kommunikáljon az univerzum bőségközpontjával. A pozitív gondolkodás is több posztulátum, szabály alkalmazását foglalja magában, amelyek hasonlóak a megerősítésekhez. Az egyetlen különbség az, hogy nem igényelnek ismétlést. Csak el kell fogadnia őket igazságként:

mindig elérheted, amit csak akarsz
te vagy a saját urad
mindenki maga teremti meg a boldogságát

Gondold át gyakran, hogy mit szeretnél elérni. Ha meg akarsz nyerni egy sporteseményt, gondolkodj úgy, mintha az már megtörtént volna. Ha jó munkát akarsz, ne hagyd abba a keresést, mert van ilyen munka. Valahogyan már boldog vagy, csak még nem jutottál el odáig. Kezdesz eljutni oda. Meg tudod csinálni.

Negyedik mód: Gyakorlat.

Azt gondolhatod, hogy ennek semmi köze a tudatalattihoz, de nem így van. Nem kell megpróbálnod rekordokat felállítani vagy a legerősebbnek lenni. Csak kocogni reggelente vagy esténként, tornázni és nem félni a fizikai munkától. Statisztikailag az elhízott vagy a lomha életmód miatt egészségügyi problémákkal küzdő emberek 80%-kal kisebb valószínűséggel lesznek sikeresek, mint az aktívak. Az egészségtelen szokások, mint például a dohányzás és az alkoholfogyasztás szintén ide tartoznak. Az ivás és a dohányzás elfogadható, de nem elengedhetetlen. Mindenki szeretne néha pihenni – ezzel nincs is semmi baj, de nem szabad hagyni, hogy ez a szokás irányítson és pénzt vegyen ki belőled.

Ötödik módszer: Hobbi.

Ne feledd, hogy csak az elfoglalt embereknek van esélyük a sikerre. Az elméd a pozitív dolgokra hangolódik, amikor valami élvezeteset csinálsz. Legyen az hímzés, könyv olvasása, filmnézés vagy bármi más. Bármi lehet. Menj az álmaid után, és add meg a tudatalattidnak, amit akar, nem fogod megbánni.

A szerencse az élet bármely területén sok tényezőtől függ, de a legfontosabb a hozzáállásod. Élj úgy, mintha rajtad kívül senki más nem lenne a világon, de ne feledkezz meg a hozzád közel álló emberekről, akiknek szükségük van a melegségedre. Megváltoztathatod a sorsodat most azonnal, mert megvan az akaratod. Mostantól legyen más az életed.

X