Az egyik legfontosabb tanulnivaló itt a földön, hogy megtanuljunk szeretettel kiállni magunkért. Raguel arkangyal a harmónia és az igazság angyala segít neked abban, hogy megértsd: A szeretet a legerősebb erő – és ez nem afféle elvont spirituális toposz, hanem a legkézzelfoghatóbb valóság:

„A Szeretet mindig eléri a célját. Mindegy, hogy a félelem – a szeretet ellentéte a spirituális világban – milyen trükköket vet be, kizárt, hogy valóban győzedelmeskedjen, mert a valóságban csak a szeretet létezik. A spirituális valóságban csak az öröm és a boldogság állapota létezik, ezért végül mindig az öröm és a boldogság állapotába érkezel meg – nem számít mennyi kitérőt iktatsz közbe.

Időről időre azért választod a félelmet és a félelem különböző megnyilvánulási formát, a támadást, az agressziót, a harcot, mert azt hiszed, a szeretet nem alkalmas arra, hogy megvédjen a harc világában.

Közben nem veszed észre, hogy a szeretet sokkal hatékonyabb erő a támadásnál vagy a harcnál. A szeretet valóban nem tud megvédeni a harc világában, mert a szeretet hiányzik a harc világából. A szeretet csak a szeretet világában létezik. Ha a szeretetet választod, az azt is jelenti, hogy elhagyod a harc világát és megérkezel a szeretet világába. Egy párhuzamos világba, ahol nem érhetnek el a támadások, ahol az angyalok a tenyerükön hordoznak, és ahol az agresszió helyett csak segítség és támogatás vár rád.
Azt hiszed, a szeretet nem alkalmas fegyvernek vagy pajzsnak, és igazad van. Igazad van, de nem veszed észre, hogy a szeretet azért nem alkalmas sem a támadásra, sem a védekezésre, mert abban a világban, ahová a szeretet vezet nincs szükséged egyikre sem, mert ott nem létezik a félelem, nincs harc, nem támadnak meg, és nem is kell védekezned, mert nincs mitől megvédened magad.

Talán ez ma még hihetetlen, elvont vagy túlontúl fantasztikus gondolat a számodra. Semmi baj. Tegyél egy próbát: Engedd meg magadnak, hogy egy helyzetben, egy ügyben a szeretetet válaszd a félelem helyett. Válaszd az örömet válaszd a rossz érzések helyett helyett. Válaszd a boldogságot a harcok helyett. A szeretet pedig elvezet majd téged egy biztonságos világba.”