Az Uralkodó több szempontból is az Uralkodónő egyfajta tükörképe.

Ezt legjobban talán az öltözékük fordított színösszeállítása jelzi. Az Uralkodó felül viselt vörös palástja a külvilágban, tehát a tetteiben megnyilvánuló szenvedélyességére utal. Őt már nem az Uralkodónőnél látott, vésett jelszerű ábrák, hanem a csillagjegyek élethű rajzai veszik körül. Kezében a naprendszert ábrázoló jogart tart, amely az Uralkodónő befelé fordulásával ellentétben a külvilág felé való irányultságot fejezi ki. Ahogyan azt a kék alsóruházata is jelzi, az Uralkodó tetteit a mások iránt érzett szeretet és jóindulat motiválja ugyan, de őt legfőképp az élet hétköznapi, valóságos működése érdekli. A társadalmon belüli állandóság és jólét megteremtésére törekszik. Mint az apa archetípusa szilárd alapokat és lehetőséget szeretne teremteni ahhoz, hogy gyermekei elérhessék kitűzött céljaikat.

Az Uralkodó üzenete az egészséges stabilitás, egyensúly. Olyan élethelyzet kialakítására ösztönöz, amely a lehető legmegfelelőbb számunkra, ahol a lehető legtöbbet hozhatjuk ki magunkból. Teremtsünk rendet otthonunkban, munkahelyünkön és emberi kapcsolatainkban, és fogadjuk el a társadalmi szabályokat, amelyek nyugodt és zökkenőmentes életet biztosítanak nekünk.

Vigyázzunk, hogy ne merevedjünk bele túlságosan a szabályokba. A rendhez önmagáért a rendért való görcsös ragaszkodás meggátolja, hogy felszabadult életet élhessünk.

Ismerjük fel, ha eljött az idő megkérdőjelezni a társadalom elvárásait és előírt erkölcseit.

X