A naptár tele van ünnepekkel, és 2021 novemberében az emberek Mihály arkangyal ünnepére emlékeznek. Ezen a napon a papok arra kérik a gyülekezetet, hogy imádkozzanak a felsőbb hatalmakhoz, hogy oltalmat és védelmet találjanak.

Mihály arkangyal egyike azoknak az angyaloknak, akik közel állnak Istenhez. Megvédi az embereket a gonosztól és az ellenségtől, és imádkoznak hozzá, hogy békés égbolt legyen a fejünk felett. A szakértők azt javasolják, hogy imádkozzunk az arkangyalhoz, hogy erős védelmet kapjunk és megtisztítsuk a lelket a negativitástól.

2021. november 21-én ünnepélyes istentiszteleteket tartanak a templomokban, Mihály arkangyal és más égi erők ünnepe alkalmából – az arkangyal tiszteletére rendezett ünnep napján.

Az ünnepnapon a hívők hagyományosan istentiszteleten vesznek részt, ahol Mihály arkangyalhoz és őrangyalukhoz egyaránt imádkoznak, és kérik védelmüket és segítségüket a világi ügyekben. Azok, akik nem tudnak részt venni, otthon, az ikonosztáz előtt imádkozhatnak, miközben gyertyákat gyújtanak.

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X