A szeptember 23-i napéjegyenlőség fordulópontot jelent az asztrológiai évben. Az energia új irányba kezd elmozdulni, változások, fejlődés és növekedés irányába.

Az asztrológiai évet tekintve a szeptemberi napéjegyenlőség jelzi a félúton lévő pontot, és a kezdete annak a fejezetnek, amelyen keresztül haladunk. Bár a márciusi napéjegyenlőségig nem érünk az utazás végére, elgondolkodhatunk azon, hogyan jutottunk el idáig, és hogyan szeretnénk, ha az utazás véget érne.

Ti hogyan szeretnétek, hogy ez a fejezet véget érjen? Mit szeretnél kezdeni a történet hátralévő részével? Itt te lehetsz a szerző, és bár nem mindig tudjuk irányítani, hogy mi történik az életünkben, a napéjegyenlőség jó alkalom arra, hogy megszólaljunk, és elmondjuk az Univerzumnak, önmagunknak és másoknak, hogy mire van szükségünk.

A napéjegyenlőség és a vékonyodó fátyol

A napéjegyenlőséget régóta szent időnek tekintik, amikor a fizikai és a szellemi világ közötti fátyol vékonyodik, és a bolygó energiahálózata magasabb rezgésszámba és harmóniába kerül. A napéjegyenlőség a Földanya egészére hatással van, és ezt még az évszakok változásával is láthatjuk.

A természet az északi féltekén elkezd levetkőzni, elengedni és elengedni. A természet kezd virágozni és kivirágozni a déli féltekén. Mindannyian érezhetjük ezt az energiaváltozást, amely átjárja az életünket, függetlenül attól, hogy hol élünk. Felfedezhetjük, hogy néhány dolgot el kell engednünk, míg mások teljesen kivirágoznak.

A napéjegyenlőség közeledtével képesek leszünk meglátni, hogy mit kell kitágítanunk, és mit kell összehúznunk. Elkezdhetjük látni, hogy mi a legfontosabb számunkra, mire akarjuk fordítani az energiánkat, és hová akarjuk tenni a szándékainkat.

A természettel kapcsolatban a szabadban töltött szándékos idő rendkívül harmonizáló és gyógyító hatású lehet, ha úgy érezzük, hogy kibillentünk az egyensúlyunkból, vagy ha össze akarunk olvadni a Földanya energiáival.

A szeptemberi napéjegyenlőség és a Mérleg-szezon kezdete

A szeptemberi napéjegyenlőség egyben a Mérleg-szezon kezdetét is jelzi, amely csillagjegy az egyensúlyunk megtalálásával és az életünkben az adás és az elfogadás közötti áramlással kapcsolatos. A Mérleg a másikban rejlő ént is jelképezi, ami lényegében az, akivé minden kapcsolatunkban válunk.

Ezt már olvastad?
Ez a 3 csillagjegy szerelembe esik 2023 decemberében

Vajon szeretjük-e magunkat, amikor bizonyos emberekkel vagyunk együtt? Igaz, hogy bizonyos kapcsolatok a legjobbat hozzák ki belőlünk? Lehetséges, hogy bizonyos kapcsolatok a traumáink és tudatalatti viselkedésformáink kiváltásával kényszerítenek bennünket a fejlődésre? Vannak olyan kapcsolatok, amelyek egyszerűen csak kellemesek, és emlékeztetnek minket a boldogságunkra? Vannak-e olyan kapcsolatok, amelyeket egyoldalúnak érzünk, vagy amelyeket fenn kell tartanunk, hogy szakmailag megmaradjunk vagy megőrizzük a békét?

A kapcsolatok gyakran a legjobb tanítóink. Szükségünk van rájuk ahhoz, hogy gyarapodjunk, növekedjünk és megértsük, kik is vagyunk valójában.

Ha szeretnél egy kis párkapcsolati munkát végezni, a Vízöntő és a Mérleg évszak energiái hasznosak lehetnek.

Az induláshoz íme egy naplógyakorlat:

Gondolj a legszorosabb, legmélyebb vagy legbosszantóbb kapcsolatodra, majd gondold végig a következő kérdéseket. Ezek a kérdések trükkösek lehetnek, ezért szánj rájuk időt. Kövesd az intuíciódat, vagy egyszerűen kezdj el írni, és nézd meg, milyen válaszok bukkannak fel. Ezek a kérdések nem arra szolgálnak, hogy teljes választ kapj, hanem inkább arra, hogy új ötleteket vagy meglátásokat ébresszenek fel vagy szítsanak.

Mit gondolsz, mit tanít neked ez a kapcsolat?
Úgy gondolod, hogy ez a kapcsolat karmikus vagy a lélekszerződésedbe van beleírva? Ha igen, mit gondolsz, mi a végső cél?
Lehet, hogy kivetítesz vagy azt kívánod, hogy a dolgok másképp alakuljanak ebben a kapcsolatban?
Ebben a kapcsolatban valóban figyelsz és tisztán kommunikálsz, vagy csak feltételezel?
Van-e valami, aminek meg kell változnia ebben a kapcsolatban, és ha igen, ez veled kezdődhet?
Ebben a kapcsolatban hogyan tudsz a legjobb önmagad lenni?
Milyen aspektusait fojtja meg ez a kapcsolat önmagadnak? Melyik aspektusodat bátorítják a virágzásra?

Ezt már olvastad?
Ez az 5 csillagjegy 2023 decemberében hozza meg élete legjobb döntését

Ezt az erőteljes napéjegyenlőségi rituálét is elvégezheted:

Rituálé az őszi napéjegyenlőséghez

Ez a rituálé ideális a múlt elengedésére, a negatív hiedelmek vagy érzések tisztázására, és az új beköszöntésére való felkészülésre.

Kellékek: A rituáléhoz szükségesek a következők:

(bármelyik megteszi, akár gyógyteát is használhatsz)
Vizes tál
1 gyertya: fehér, sárga, zöld, barna, narancssárga vagy piros
A kedvenc kristályod
Toll és papír

1. Keress egy csendes helyet, ahol nem zavarnak, hogy elvégezd ezt a rituálét. Helyezd a gyertyát a vizes tál mellé, és gyújtsd meg.

2. Néhány percig meditálj, miközben a kristályodat tartod a kezedben, hogy segítsen kitisztítani és felszabadítani az elmédet. Vegyél öt mély lélegzetet befelé és öt mély lélegzetet kifelé.

3. Tedd a gyógynövényeidet a vízbe. Itt kreatív lehetsz, ha gyógyteákat használsz, például kamillát. Csak győződj meg róla, hogy előbb kiüríted őket a teafilterből.

4. Az energia előállításához az ujjaddal keverd meg a gyógynövényes vizet 5 alkalommal az óramutató járásával megegyező irányban.

5. Fogj tollat és papírt, és írd le, mit szeretnél elengedni az életedben.

6. Háromszor hangosan nyilvánítsd ki az elengedési szándékodat. Hajtsd össze a papírt, és merítsd a vízbe.

7. Húzd át az ujjadat a vízen még háromszor, hétszer vagy kilencszer. Figyeld, hogy a papír egyre inkább átázik.

8. Fogd a tálat, és helyezd a szíved közepére. Amikor készen állsz, mondd hangosan: „Elengedem ezt”, és öntsd ki a vizet. Öntsd ki a vizet kint, a mosogatóba vagy a fürdőkádba.

9. Vedd ki a papírdarabot. Dobd ki a gyógynövényeket a kertbe vagy a szabadba.

10. Tartsd égve a gyertyát, ameddig csak lehet (de ne hagyd felügyelet nélkül).

Amikor ezeket a rituálékat végzed, kövesd az intuíciódat és a saját útmutatásodat; úgy terveztük őket, hogy egyszerűek legyenek, így bármilyen módon átalakíthatod őket, ahogy neked megfelelőnek tűnik.

Boldog őszi napéjegyenlőséget!

X