2022. augusztus 24-én az Uránusz a Bika 18º55′ fokán retrográd állomáson áll, ismét reflektorfénybe kerül, és csatlakozik a Jupiterhez, a Szaturnuszhoz, a Kíróhoz, a Neptunuszhoz és a Plútóhoz, amelyek már látszólag visszafelé haladnak. Ez a tranzit arra fog ösztönözni minket, hogy megkérdőjelezzük a bizonyosságainkat, és elszakadjunk olyan életmódoktól, amelyeket már nem érzünk hitelesnek. Az Uránusz 2023. január 22-ig marad hátráló mozgásban, amikor is a Bika jegyében, 14º56′-nál egyenesbe áll majd.

Ez a váltás valószínűleg arra inspirál bennünket, hogy újraértelmezzük az értékrendünket, elgondolkodjunk a testünkkel való kapcsolatunkon, és újragondoljuk a bőségről, a gazdagságról és a biztonságról alkotott elképzeléseinket. Erősebben fogják érezni azok, akiknek a Bika, Oroszlán, Vízöntő és Skorpió jegye.

A retrográdok evolúciós jelentősége

A retrográdok egy égitestnek a mi földi perspektívánkból nézve látszólag visszafelé történő mozgását jelentik. Bármely bolygó retrográd fázisa az érintett archetípussal való kapcsolatunk felülvizsgálatának, visszaállításának, újjáépítésének és újbóli beállításának ideje. A mozgás elmozdulása arra ösztönöz bennünket, hogy visszavonuljunk, figyelmünket és fókuszunkat befelé irányítsuk, lehetőséget kínálva arra, hogy felülvizsgáljuk, újraértékeljük és újragondoljuk, mi történt, amikor a bolygó közvetlen mozgásban volt, és szükség esetén kiigazításokat végezzünk.

Ezt már olvastad?
Ennek a 3 csillagjegynek nagyszerű napja lesz június 10-én

Amikor sok bolygó retrográd mozgásban van, életünk tempója lelassulni látszik: úgy tűnik, külsőleg kevés akció történik, és a dolgok nem haladnak olyan gyorsan, ahogyan szeretnénk. A retrográdok azonban állítólag felgyorsítják fejlődésünk ütemét, mivel fokozzák a dekondícionálásra való késztetést, növelik a vágyunkat, hogy megkérdőjelezzük a status quo-t, és felszabadítsuk magunkat a korlátok és korlátozások alól.

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X