Az áprilisi teliholdat húsvéti holdként is ismerik, és ez egy jelentős mutató, amely meghatározza, hogy idén mikor lesz húsvét.
Az áprilisi lesz az első telihold, mióta megérkezett a tavasz!

Bár a hold elsősorban rózsaszín holdként ismert, egybeesik az idei húsvétholddal is, amikor a március 20-i tavaszi napéjegyenlőség után először világít teljesen a Hold.

Április 5-én, szerdán este menjen ki a szabadba, hogy megpillanthassa a Rózsaszín Holdat, amint felkel az éjszakában. A keleti időzónák számára április 6-án korán, 12:37-kor nézzenek az égre, hogy fénylő szépségében a csúcspontján gyönyörködhessenek (a nyugati időzónák számára pedig előző este 21:34-kor).

A The Old Farmer’s Almanac szerint a Rózsaszín Hold, nem a Hold tényleges színéről kapta a nevét. Az áprilisi teliholdat gyakran a Phlox subulata nevű vadvirággal hozzák összefüggésbe, amelyet „moharózsaszínnek” is neveznek.

Ezt már olvastad?
Szombati Tarot előrejelzés minden csillagjegy számára, 2023. június 10.

A kiadvány szerint a teliholdra használt becenevek közül sok „indián, gyarmati vagy más hagyományos észak-amerikai forrásokból származik, amelyek generációkon keresztül öröklődtek”.

Ez a hold a húsvéthoz kapcsolódik – és különösen jelentős azok számára, akik az ünnepet tartják. Valójában a húsvét éves időpontját a húsvéti telihold határozza meg, amely mindig a felkelését követő első vasárnapon kel fel.

A teliholdaknak az egyes emberek számára a csillagjegyük alapján különféle energetikai és spirituális jelentésük lehet. Valójában „érzelmesebbé, impulzívabbá és szélsőségesebbé tehetnek minket”, és néha „fontos befejezéseket, kinyilatkoztatásokat és fordulópontokat láthatunk tőlük”.

A Hold szerelmeseinek szerencséjére a Rózsaszín Hold egyben telihold is a Mérlegben (a hetedik állatövi jegy a kerékben), és ennek a levegő jegynek az energiája vibrál majd a világunkban. Hogy miért? Mert a Mérleg az az állatövi jegy, amely minden személyes és szakmai partnerséget, elkötelezettséget és egyesülést szabályoz.

Ezt már olvastad?
Ennek a 3 csillagjegynek nagyszerű napja lesz június 10-én

Továbbá a Mérleg, amelynek szimbóluma a mérleg, egy bájos, szociális és kedves csillagjegy. Ez mutatja a méltányosság, az igazságosság és a logika iránti természetes vágyukat. Együttműködnek másokkal céljaik elérése érdekében, és „nagyobbá válnak önmaguknál.

Olvasson tovább, hogy megtudja, mit jelenthet ön számára az áprilisi telihold a csillagjegye alapján.

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X