Szuperhold a vízöntőben Augusztus 1-én: Az energiák gyönyörű dallama

Ebben a hónapban két telihold kel fel, ami a 2023-as négy szuperhold közül kettőt jelez.

Az augusztus hónap teliholddal kezdődik és teliholddal is végződik.

Az e havi telihold, amelyet a Szarvas Holdnak neveznek, augusztus 1-jén kel fel, és a holdrajongók szerencséjére ez egyben szuperhold is lesz.

Valójában 2023-ban négy szuperhold lesz, köztük három egymás utáni idén nyáron: a Buck Hold júliusban, a Sturgeon Hold augusztusban és a Blue Moon augusztus 31-én! E holdfogyatkozás ereje különösen a Szarvas Hold esetében lesz érezhető két nappal a tetőzése előtt és négy nappal a tetőzése után.
A teliholdak leírására használt sok elnevezés történelmileg indián, gyarmatosító amerikai vagy más hagyományos észak-amerikai forrásokból származik, amelyek generációkon keresztül öröklődtek.

Ezt már olvastad?
3 csillagjegy, akiknek nagyszerű napjuk lesz szeptember 22-én, pénteken

Az augusztus 1-jei telihold a tokhal nevű halról kapta a nevét, amelyet az évnek ebben az időszakában könnyen fogtak a Nagy-tavakban és a Champlain-tóban, ahogy a júliusi Buck Moon is a gímszarvasokról (más néven bakokról) kapta a nevét, mivel az agancsuk teljes kifejlődésének ideje körül kel fel.

Míg az augusztusi telihold – amely szintén a Vízöntő jegyében áll – szimbolikusan azt az időszakot jelképezi, amikor a hatalmas halak készen állnak a fogásra és a behúzásra, addig a holdmegjelenés energetikailag azt jelzi, hogy ennek a levegő jegyének energiája beáramlik az életünkbe.

Mindkettő [a Vízöntő és az Oroszlán] a szenvedélyeinkhez, a kifejezőkészségünkhöz, a törekvéseinkhez és ahhoz kapcsolódik, ahogyan másokhoz kapcsolódunk, mivel a tizenegyedik állatövi jegyet képviselik a keréken és az Oroszlán polaritását.

Ezt már olvastad?
Pénteki horoszkóp, Szeptember 22., Jó híreket kapsz a távolból

Olvass tovább, hogy megtudd, mit jelenthet számodra az augusztusi Szuperhold a csillagjegyed alapján!

A cikk a következő oldalon folytatódik

Következő oldal
X