Mivel most lezárul egy szakasz, ez azt is jelentheti, hogy befejezünk valamilyen munkát, vagy lemondunk valamilyen egészségtelen szokásról, amivel eddig szabotáltuk a saját életünket.Az Uránusz – a lázadó, az eredeti, a hitelesség szószólója, kedvezően zárja rövidre a Nap-Hold tengelyt. Ez haladást inspirálhat, olyan, mintha egy UFO válna láthatóvá a bizonyos logikai mintákhoz szokott hétköznapi szemek és elmék számára (ennek a konfigurációnak erős Merkúr-lenyomata van).

Valami új és eredeti van kilátásban, ami feltárja a saját egyediségünket, és amellyel hozzájárulhatunk a közösséghez is. Az, ami most világossá válik a számunkra, teljesen más logikával működik, mint amihez eddig szoktunk, de bármilyen furcsának is tűnjön, alkalmazható lesz a jövőben.

Isteni ajándék ez, amely feltárja előttünk a közeljövőt. A Bak jegyében levő bolygók kedvező szögeket zárnak be a Nappal és a Szűz jegyében járó Merkúrral, és jelzik a materializáció erejét, amint felemelkedik a Halak jegyének homályos fátyla, ami most még sok mindent eltakar.

A test vagy a lélek gyógyulása olyan eszközökkel lesz lehetséges, amelyekre korábban nem gondoltunk, vagy egyszerűen csak néhány titokban tartott dolog kerülhet napvilágra, és válhat láthatóvá az egész világ számára.A Vénusz, a szeretet, a kapcsolatok és a pénzügyek bolygója a Rák érzelmes jegyében nem áll túlságosan jó viszonyban a Bakban járó „nehéz” bolygókkal, de a Kosban lévő Marssal sem, ez pedig frusztrációt okozhat, korlátozhat a vágyaink elérésében, korlátozottnak, ingerültnek érezzük magunkat, sőt, úgy érezzük nem értenek meg és nem szeretnek bennünket. Ezért jót tehet, ha átgondoljuk a prioritásainkat ezen a területen. Jó kezdet lehet például, ha új vágyakat, kívánságokat találunk, és a szeretet elérésének új módjait fedezzük fel.

Mindezek a kinyilatkoztatások imádsággal, meditációval, álmokkal, művészi, kreatív tevékenységekkel, jógával, a víz közelében tett sétákkal érhetők el, de a fürdősókkal, illóolajokkal dúsított fürdők is kellemesek lehetnek.

A Telihold szeptember 2-án, szerdán ragyog fel az égen, de energiája már néhány nappal korábban is érezhető, akárcsak néhány nappal később, a hatása pedig akár az elkövetkező hónapokra is kiterjedhet.