Első kártya

Bátorság, higgadtság és türelem, meggyőző erő és gyengéd irányítás, visszafogott erő. Ahelyett, hogy az indulataink vezérelnének minket, nekünk kell az indulatainkat kordában tartanunk. Hinni kell a sikerben, még akkor is, ha nem azonnal és nem könnyen jön – az oroszlán szenvedélyes, és a szenvedély lángja könnyen megégeti az óvatlant. Az erőt néha meg kell szelídíteni. A rendíthetetlen elhatározás meghozza az áhított eredményt.
Többféle erő létezik. Van az erőszakos, állatias erő, a fogak és karmok kegyetlen ereje, van a kicsinyeit védelmező hattyú heves szárnycsapkodása. És ott van a hatalmas tölgy állandó, nyugodt ereje, amely egy apró makkocskából nőtt egyre nagyobbra és nagyobbra. A bambusz pedig magába fogadja a külső erőket, hajladozik, de nem törik.

Második kártya

Szerencsekerék – Sors – az életút különféle szálai egymásba fonódnak, végzet, fordulópont, mozgás és változás, a dolgok megszokott menete és ciklusok, a dolgok összefüggése és egymásba kapcsolódása. A színes üvegablak szélén körbefutó motívum egy végtelen aranyfonálként öleli körül a kereket. A kerék forgása az emberélet változásához hasonló, hol fent, hol lent. Ha az összeomlott világ maga alá temette a reményt, hátrálunk egy lépést, hogy rálássunk az egészre, és azt, hogy a kerék nemsokára újra felfelé fordul.

Harmadik kártya

Rendet teremteni a káoszban, tekintély, irányítás, erő, törvények alkotása és a rend fenntartása. A falra a birtoklás és uralkodás szimbólumait vésték. A hegyek és a tenger fölött lebegő sas mindenek felett uralkodik, nappal és éjszaka. A földi teremtmények fejet hajtanak előtte. És bár falba vésett képek lenyűgözőek, maga a fal azonban ember alkotta építmény, az ember azon szándékát tükrözi, hogy a rendezetlen világot irányítsa, nyomot hagyjon a mozdulatlan kőben, hogy kézben tartsa és ő maga írja saját sorsát. Az Uralkodó megrögzötten ragaszkodik a szokásaihoz, nézeteihez, és meggyőződése, hogy az ő látásmódja és életszemlélete a helyes.

Negyedik kártya

Kreativitás, nagylelkűség, türelem, szeretet. Az Uralkodónő üzenete a bőség, az érzékek megtapasztalása, a természet ünneplése. Alkot és teremt, ő a termékeny és gondoskodó anya. Kosara a föld ajándékaival, gyümölccsel, búzakötegekkel és pompás virágokkal teli. Úgy fogja, mintha egy gyermeket tartana a kezében. Az Uralkodónő az élet alapesszenciája és megtestesülése, szorosan kötődik a természethez. Ruhája is a természet színeiben pompázik, haját borostyánkoszorú díszíti.