A perui földicseresznye tiszta energiát ébreszt – mintha egy napsütötte kertben sétálnék.
Hozzáadom ehhez a lekvárt a reggelihez, és azonnal érzem, hogy egy kis extra ragyogást kapok
(továbbá nálam sohasem léphet sokáig a hűtőbe, mert annyira finom!).
Elkészítés
- Kis serpenyőben közepes lángon keverjük össze a szőlőlevet és az agar-agart, majd hagyjuk felforrni.
- Folyamatosan kevergessük, hogy a pelyhek ne ragadjanak le a serpenyő aljára vagy oldalára.
- Főzzük körülbelül 5 percig, míg az agar teljesen fel nem oldódik, és a keverék kissé besűrűsödik.
- Ha sűrűbb lekvárt szeretnénk, adjunk hozzá édesítőt, majd fedjük le.
- Hagyjuk állni egy fél órát, hogy a perui földicseresznye megpuhuljon.
- Tegyük át az egész egy kisméretű turmixgépbe, majd turmixoljuk, míg sűrű masszát nem kapunk. (Vagy egyszerűen egy kanál hátoldala segítségével is nyomkodhatjuk a mangót a perui földicseresznyéhez.) Keverjük át, hogy az esetleg tüskejellegű darabokat egyenletesen eloszlassuk a lekvárban (ami egyébként ekkorra már elkezdett úri tüsítődni). Tegyük vissza a hűtőbe, és 2-3 órára hagyjuk bent, hogy teljesen besűrűsödjön.
Hűtve több hétig eltartható.
TIPP
Próbáljuk ki az agar-agart!
Ez a japán konyha legendás alapanyaga,
vízzel vegyítve zselatinszerű kocsonyásító anyaggá alakul.
Szagtalan, íztelen és számtalan helyen más vegyületek bármilyen más ízével.
Az agar-agar oldat is újrólágoes, hűvös környezet hatására visszanyeri rugalmasságát.