Ez a leves mindig eszembe juttatja gyermekkorom betűtésztáját. Ebben sajnos nincsenek betűk, ám ha lennének, minden bizonnyal az „egészséges és gyors” szavakat formáznák. A fagyasztott zöldségek helyett rakhatunk bele frisseket, de az előbbiekkel gyorsabban és könnyebben elkészíthető. Használjuk kedvenc biozöldségekből készült keverékünket, és bizonyosodjunk meg róla, hogy a paradicsompürében nincs hozzáadott édesítő – csak paradicsom.
Hozzávalók
- ⅓ csésze paradicsompüré
- 6 pohár víz, elkülönítve
- ½ csésze nyers quinoa
- 3-4 csésze fagyasztott zöldségmix (például borsó, répa, kukorica stb.)
- 3 evőkanál miso paszta
Elkészítés
- A paradicsompürét öntsük a turmixgépbe 5 pohár vízzel. Rövid ideig keverjük, hogy némileg összeálljon, majd az egészet tegyük bele egy nagy fazékba, és kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a quinoát és a fagyasztott zöldségeket, és forraljuk fel. 10-15 percig főzzük, vagy addig, míg a quinoa megfő.
- Míg a levesünk rotyog, a maradék pohár vizet öntsük a turmixgépbe (nem kell előtte elmosni). Adjuk hozzá a misót, és keverjük össze.
- Ha a quinoa megfőtt, vegyük le a lángról. Keverjük hozzá a miso pasztát, és forrón tálaljuk.
Tálalási javaslat: Megszórhatjuk a levest apróra vágott avokádóval vagy élesztőpehellyel is.