Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják a bőr egészségét és az immunrendszert. Az uborka és a vízitorma hidratál és méregtelenít, míg az avokádó krémessé és laktatóvá teszi ezt az egyszerű, de mégis különleges fogást. A lime-lé frissességet, a tengeri só és a bors pedig mélységet ad az ízeknek.
Ez a leves hidegen tálalva a legjobb, így kiváló választás a nyári melegben, de bármikor fogyasztható, amikor egy könnyű, mégis tápláló ételre van szükséged. Az uborka természetes víztartalma és a búzafűpor extra tápanyagtartalma teszi igazán szuperélelmiszerré ezt az ételt.
Tipp: Tálaláskor díszítsd extra vízitormával és frissen őrölt borssal, esetleg egy kevés extra lime-lével, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény!
Hozzávalók
- 6 csésze felaprított angol uborka
- 1 felaprított zellerszár
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál frissen facsart lime-lé
- 1½ csésze (csomagolt) vízitorma-level, és további ½ csésze a díszítésre
- ¾ kávéskanál tengeri só
- ½ csésze tört avokádó (körülbelül 1 avokádó)
- 1 kávéskanál búzafűpor
- frissen őrölt bors
Elkészítés
- Turmixgépben pürésítsük az uborkát, a zellert, a vizet, a lime-ot és a nagyobbik adag vízitormát a tengeri sóval együtt, amennyire csak lehetséges. Egy nagyobb, finomszemű szitán szűrjük át a levest, és lassú szűrés után belőle élénkzöld színben pompázó levest. (A szitát más szűrőalkalmatossággal is helyettesíthetjük.)
- Öntsük vissza a levest a turmixgépbe, adjuk hozzá az avokádót és a búzafüvet, majd turmixoljuk finomra. Legalább fél órán keresztül hűtsük. Tálaláskor díszítsük a maradék vízitormával és borssal.