Zöld leves

Zöld leves

Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják a bőr egészségét és az immunrendszert. Az uborka és a vízitorma hidratál és méregtelenít, míg az avokádó krémessé és laktatóvá teszi ezt az egyszerű, de mégis különleges fogást. A lime-lé frissességet, a tengeri só és a bors pedig mélységet ad az ízeknek.

Ez a leves hidegen tálalva a legjobb, így kiváló választás a nyári melegben, de bármikor fogyasztható, amikor egy könnyű, mégis tápláló ételre van szükséged. Az uborka természetes víztartalma és a búzafűpor extra tápanyagtartalma teszi igazán szuperélelmiszerré ezt az ételt.

Tipp: Tálaláskor díszítsd extra vízitormával és frissen őrölt borssal, esetleg egy kevés extra lime-lével, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény!

Hozzávalók

  • 6 csésze felaprított angol uborka
  • 1 felaprított zellerszár
  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál frissen facsart lime-lé
  • 1½ csésze (csomagolt) vízitorma-level, és további ½ csésze a díszítésre
  • ¾ kávéskanál tengeri só
  • ½ csésze tört avokádó (körülbelül 1 avokádó)
  • 1 kávéskanál búzafűpor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Turmixgépben pürésítsük az uborkát, a zellert, a vizet, a lime-ot és a nagyobbik adag vízitormát a tengeri sóval együtt, amennyire csak lehetséges. Egy nagyobb, finomszemű szitán szűrjük át a levest, és lassú szűrés után belőle élénkzöld színben pompázó levest. (A szitát más szűrőalkalmatossággal is helyettesíthetjük.)
  2. Öntsük vissza a levest a turmixgépbe, adjuk hozzá az avokádót és a búzafüvet, majd turmixoljuk finomra. Legalább fél órán keresztül hűtsük. Tálaláskor díszítsük a maradék vízitormával és borssal.