Ha egy gyümölcssaláta ilyen ízű, akkor egy ülő helyünkben magunkba tömhetjük a napi friss zöldség- és gyümölcsadagunkat. A recept rugalmas, így bátran belevehetjük az éppen termő gyümölcsöket — nyugodtan improvizáljunk! —, de lehetőleg tartsuk meg a szuperbogyókat. Az aszalt goji bogyók és a perui földicseresznye megszívja magát a többi gyümölcs levével, és ettől rendkívül zamatosak válnak.
Hozzávalók
- 3 csésze nagyjából 2,5 cm-es kockákra vágott ananász
- ⅔ csésze aszalt perui földicseresznye
- ½ csésze aszalt goji bogyó
- 3 csésze negyedekbe vágott eper
- 1 csésze fekete áfonya
- 3 csésze fehér szőlő, félbe vágva
- 2 csésze kb. 2,5 cm-es kockákra vágott alma
- 1 csésze gránátalmamag
- 2 evőkanál agavénektár vagy jávorszirup
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítés
- Az összes gyümölcsöt tegyük egy nagy tálba.
- Egy kis pohárban keverjük össze az agavét és a vaníliát, majd öntsük rá a gyümölcsökre, és óvatosan rázzuk össze.
- A tálat fedjük le, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt kicsit rázzuk össze. Hűtőben néhány napig eláll.