Szupergyümölcs saláta

Szupergyümölcs saláta

Ha egy gyümölcssaláta ilyen ízű, akkor egy ülő helyünkben magunkba tömhetjük a napi friss zöldség- és gyümölcsadagunkat. A recept rugalmas, így bátran belevehetjük az éppen termő gyümölcsöket — nyugodtan improvizáljunk! —, de lehetőleg tartsuk meg a szuperbogyókat. Az aszalt goji bogyók és a perui földicseresznye megszívja magát a többi gyümölcs levével, és ettől rendkívül zamatosak válnak.

Hozzávalók

  • 3 csésze nagyjából 2,5 cm-es kockákra vágott ananász
  • ⅔ csésze aszalt perui földicseresznye
  • ½ csésze aszalt goji bogyó
  • 3 csésze negyedekbe vágott eper
  • 1 csésze fekete áfonya
  • 3 csésze fehér szőlő, félbe vágva
  • 2 csésze kb. 2,5 cm-es kockákra vágott alma
  • 1 csésze gránátalmamag
  • 2 evőkanál agavénektár vagy jávorszirup
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítés

  1. Az összes gyümölcsöt tegyük egy nagy tálba.
  2. Egy kis pohárban keverjük össze az agavét és a vaníliát, majd öntsük rá a gyümölcsökre, és óvatosan rázzuk össze.
  3. A tálat fedjük le, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt kicsit rázzuk össze. Hűtőben néhány napig eláll.