Laktató fodros-kel saláta

Laktató fodros-kel saláta

A tápanyagsűrűségi listákon elfoglalt előkelő helyezése az oka, hogy a fodros kelt ilyen nagyon-nagyon jó enni. A tápanyagban gazdag nori és az avokádó bőrregeneráló zsírsavai „kiegyensúlyozott energiaként” szolgálnak. Én főételként, sült édesburgonyával fogyasztom. Ha kipróbálják ezt az ételt, többé nem is akarnak majd ennél ízletesebb fogást fogyasztani.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej fodros kel, mosva, szárítva, a torzsája eltávolítva
  • 1½ közepes avokádó, megmosva, kimagozva
  • 1½ evőkanál miso paszta
  • 3 db nagyon vékonyra szeletelt mogyoróhagyma (csak a fehér és világoszöld része)
  • 2 evőkanál almaborecet
  • 3 db nori lap, konyhai ollóval vékony csíkokra vágva (elhagyható)

Elkészítés

  1. Tépjük kisebb darabokra a kel leveleit, és tegyük bele egy nagy tálba.
  2. Egy kis tálban keverjük össze az egyik avokádót, a miso pasztát, a mogyoróhagymát és az almaborecetet, hogy guacamoleszerű masszát kapjunk.
  3. Kanállal tegyük rá a kelre, majd tiszta kézzel kb. 2 percig masszírozzuk a levelekbe.
  4. A megmaradt fél avokádót daraboljuk fel, és szórjuk rá a salátára.
  5. Ha használunk norit, akkor most hintsük meg vele, és keverjük jól össze.

Tipp
A levelek masszírozása okos (és titkos) módszer, amely a főzéshez hasonlóan megfonnyasztja a levelet, így könnyebben emészthetővé válik, ugyanakkor értékes tápanyagai is megmaradnak.