Noris csicseriborsós salátabatyu

Noris csicseriborsós salátabatyu

A tápláló batyut pont úgy lehet enni, mint a tacót. A nori ízét és tápanyagtartalmát tekintve emlékeztet a tonhalsalátára, esszenciális zsírsavakat tartalmaz, fehérjeforrás, ám mégsem tartalmaz nehézfémeket, mint sajnos sok hal. Nagyszerű ebéd vagy könnyű vacsora.

Hozzávalók

1 evőkanál umeboshi ecet
2 evőkanál szezámmag
2 csésze főtt barna rizs
4 adag noris-csicseriborsós pástétom
1 magozott, hámozott, 8 szeletre vágott avokádó
8 ropogós salátalevél vagy lila fodros saláta levele
ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálban keverjük össze az umeboshi ecetet, a szezámmagot és a főtt barna rizst. Egy salátalevelet tegyünk egyenes felületre, helyezzük a közepébe a rizses keveréket, adjunk hozzá egy kanálnyi noris-csicseriborsós pástétomot, majd egy avokádószeletet, és tekerjük fel a batyut, mint egy tacót. Ugyanezt végezzük el a többi salátalevéllel is.

NORIS-CSICSERIBORSÓS PÁSTÉTOM HOZZÁVALÓK

  • 4 csésze csicseriborsó
  • 8 nyers nori lap
  • 2 kávéskanál aprított mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál shoyu (szójaszósz)
  • ¼ csésze esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
  • 2 evőkanál frissen facsart lime-lé
  • 2 felaprított zellerszár

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy villa hátával törjük össze a csicseriborsót, hogy darabos pasztát kapjunk.
  2. A nori lapokból morzsoljunk pelyheket, és szórjuk rá az összetört csicseriborsóra.
  3. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a maradék hozzávalókat, és ismét keverjük össze.
  4. Felhasználás előtt tartsuk hűtőben.