A teljes kiőrlésű quinoából és kukoricából készült quinoaspagetti kiváló alternatívája a hagyományos tésztának. Amellett, hogy gluténmentes, fehérjét és számos ásványi anyagot tartalmaz, és még rendkívül finom is. Én nagyon szeretem a finom, zöld mángold és a sós kesudió mártás harmonikus ízét.
Egy tipp: mossuk meg jól a mángoldot, mert homokos maradhat!
Hozzávalók
- 2 nagy mángold, alaposan megtisztítva
- 2 csésze víz
- ½ csésze nyers kesudió
- ½ kávéskanál só
- 1 kávéskanál friss citromhéj
- 1 csomag quinoaspagetti
- 2 evőkanál kókuszolaj
- ½ csésze kockázott mogyoróhagyma (körülbelül 2-3 darab)
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előbb végezzünk el néhány előkészületet: vágjuk le a mángoldlevelek kemény szárát, mert ezekre nem lesz szükség. A leveleket egymásra halmozva tekerjük fel, mintha szivarok lennének, majd vágjuk őket kb. 1 cm széles karikákra. Ezután turmixoljuk össze a vizet, a kesudiót, a sót és a citromhéjat. Ha kész, tegyük félre.
- Főzzük meg a quinoatésztát a csomagoláson található útmutató szerint.
- Néhány perccel a tészta elkészülte előtt egy nagy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, majd hirtelen süssük egy percig, hogy a hagyma enyhén karamellizálódjon, és elkezdjen pirulni.
- Adjuk hozzá a mángoldot, jól keverjük el, majd vegyük le a lángot közepes fokozatra, és fedjük le a serpenyőt. Pároljuk így 4-5 percig, míg a mángold színe megváltozik, és a levelek megfonnyadnak. Vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a krémes mártást.
- Kevergessük 1-2 percig, hogy jól átmelegedjen, végül adjuk a leszűrt tésztához, és gyengéden keverjük össze, hogy a hozzávalók összeforrjanak. Frissen őrölt borssal fűszerezve, melegen tálaljuk.