Egy igazán finom pesto szósz néhány tápláló összetevővel, amely a klasszikus olasz étel szuperételváltozata.
Hozzávalók
- 1/3 csésze napon szárított paradicsom
- 2 csésze frissen aprított bazsalikom
- ½ csésze kendermag
- 1/3 csésze esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 kávéskanál búzafűpor
- 1 kávéskanál élesztőpehely
- ¾ kávéskanálnyi tengeri só
- 1 evőkanál aprított fokhagyma
- 4 csésze főtt quinoa
- 2 csésze extra vékonyra vágott bébispenót
Elkészítés
- Áztassuk be forró vízbe 30 percre a paradicsomot, míg puhára szívja magát. Szeleteljük fel vékonyra.
- Robotgépben turmixoljuk össze a bazsalikomot, a kendermagot, az olajakat, a búzafűvet, az élesztőpelyhet, a tengeri sót és a fokhagymát pesto szósszá. Tegyük egy nagy tálba valamennyi pestót (amennyit gondolunk), és keverjük bele a quinoát, a paradicsomot és a spenótot. Tálaljuk hidegen vagy kicsit melegen.
A QUINOAFŐZÉS ALAPMÓDSZERE
1 rész száraz quinoa : kb. 2 rész víz
1 csésze száraz quinoa = 3 csésze főtt quinoa
Finom szitán vagy szűrőn mossuk át a quinoát (lehet mosott változatban is kapni). Tegyük vízbe, majd forraljuk fel, utána pedig tartsuk lassú tűzön körülbelül 15 percig, vagy amíg a víz elforr, és a quinoa némileg áttetszővé és puhává válik. Hagyjuk állni 5 percig, majd tálalás előtt kevergessük meg egy villával.