Quinoa titkos pestóval és napon szárított paradicsommal

Quinoa titkos pestóval és napon szárított paradicsommal

Egy igazán finom pesto szósz néhány tápláló összetevővel, amely a klasszikus olasz étel szuperételváltozata.

Hozzávalók

  • 1/3 csésze napon szárított paradicsom
  • 2 csésze frissen aprított bazsalikom
  • ½ csésze kendermag
  • 1/3 csésze esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1 kávéskanál búzafűpor
  • 1 kávéskanál élesztőpehely
  • ¾ kávéskanálnyi tengeri só
  • 1 evőkanál aprított fokhagyma
  • 4 csésze főtt quinoa
  • 2 csésze extra vékonyra vágott bébispenót

Elkészítés

  • Áztassuk be forró vízbe 30 percre a paradicsomot, míg puhára szívja magát. Szeleteljük fel vékonyra.
  • Robotgépben turmixoljuk össze a bazsalikomot, a kendermagot, az olajakat, a búzafűvet, az élesztőpelyhet, a tengeri sót és a fokhagymát pesto szósszá. Tegyük egy nagy tálba valamennyi pestót (amennyit gondolunk), és keverjük bele a quinoát, a paradicsomot és a spenótot. Tálaljuk hidegen vagy kicsit melegen.

A QUINOAFŐZÉS ALAPMÓDSZERE

1 rész száraz quinoa : kb. 2 rész víz
1 csésze száraz quinoa = 3 csésze főtt quinoa

Finom szitán vagy szűrőn mossuk át a quinoát (lehet mosott változatban is kapni). Tegyük vízbe, majd forraljuk fel, utána pedig tartsuk lassú tűzön körülbelül 15 percig, vagy amíg a víz elforr, és a quinoa némileg áttetszővé és puhává válik. Hagyjuk állni 5 percig, majd tálalás előtt kevergessük meg egy villával.