Ez az olivás kaviár egy igazi gasztronómiai különlegesség, amely a mediterrán ízeket hozza el az asztalodra! A kalamata olívabogyó telt, sós aromája, a tengeri moszat enyhe tengerízével és a chia mag természetes sűrítő erejével alkot egyedülállóan gazdag és krémes textúrát. A citromlé és a dijoni mustár pedig frissességet és pikáns karaktert ad a mártásnak.
Tálald pirítósra kenve, sült zöldségek mellé vagy akár előételként egy ínycsiklandó tapas-tál részeként, és élvezd ennek a luxus ízvilágú növényi „kaviárnak” minden falatját!
Hozzávalók
- 1 csésze magozott kalamata olíva
- 2 evőkanál moszatpehely
- 1 evőkanál chia mag
- 1/4 csésze víz
- 1⁄2 kávéskanál dijoni mustár
- 1 nagy gerezd, felaprított fokhagyma
- 1 kávéskanál friss citromlé
- 1 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
Elkészítés
- Az összes hozzávalót tegyük robotgépbe, és pürésítsük. Utána legalább 15 percig hagyjuk állni, hogy a chia mag felszívhassa a nedvességet, és az ízek összeérjenek. A hűtőben néhány hétig eláll.