Kendermagos humusz

Kendermagos humusz recept

Fedezd fel a klasszikus humusz egy különleges változatát! Ez a kendermagos humusz nemcsak krémes és ízletes, hanem tele van esszenciális zsírsavakkal és növényi fehérjékkel is. A kendermag diós, enyhén mogyorós íze tökéletesen kiegészíti a csicseriborsó krémességét, míg a fokhagymapor és a citromlé frissességet ad az ízvilágnak.

Tálald friss zöldségekkel, pitával vagy akár egy tápláló Buddha-tál részeként, és élvezd ezt az egészséges, omega-3-ban gazdag mártogatóst minden falatnál!

Hozzávalók

  • 11⁄2 csésze csicseriborsó (só nélkül főzve)
  • 2 evőkanál tahini
  • 1/4 csésze kendermag
  • 1 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
  • 11⁄2 kávéskanál fokhagymapor
  • 1/3 csésze friss citromlé
  • 3/4 kávéskanál tengeri só
  • 1/2 kávéskanál füstölt paprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. Robotgépben turmixoljuk össze az összes hozzávalót, hogy egyenletes és krémes állagú humuszt kapjunk. Öntsük ki egy tálba, majd tálaljuk. Hűtőben egy hétig eláll.