Perui földicseresznyés-tőzegáfonyás csatni

Perui földicseresznyés-tőzegáfonyás csatni

Ez a Perui földicseresznyés-tőzegáfonyás csatni egy igazi különlegesség, amely az egzotikus és természetes ízek tökéletes egyensúlyát hozza el az asztalodra! A földicseresznye és a tőzegáfonya friss, savanykás jegyeit a Medjool datolya és a yacónszirup lágy édessége egészíti ki, míg a chia mag selymes textúrát ad a csatninak.

Tálald sült zöldségekhez, grillezett tofuhoz vagy akár teljes kiőrlésű pirítóssal, és élvezd ennek az egészséges, ízekben gazdag szósznak a varázsát!

Hozzávalók

  • 4 csésze chia mag
  • 1 csésze édesítetlen tőzegáfonyalé 3 evőkanál yacónszirup
  • 3 csésze + 4 csésze aszalt perui földicseresznye
  • 1⁄2 csésze puha, magozott medjoul datolya (5-6 darab)

Elkészítés

  1. Keverjük össze a chia magot, a tőzegáfonyalevet, a yacónszirupot és az 1/3 csésze földicseresznyét. Legalább egy órán át hűtsük (de akár egész éjszaka is), hogy a földicseresznye megpuhuljon, és a chia megkocso- nyásodjon.
  2. Miután a földicseresznye megpuhult, a keveréket a datolyával együtt robotgépben aprítsuk darabosra. Állítsuk meg a gépet, most jön a mara- dék 4 csésze földicseresznye, durvára aprítva. Hűtve a legfinomabb.