Quinoatál variációk

Quinoatál variációk

Forró quinoatál

A quinoapehely külső héjrétegén kívülre eső gluténmentes, ásványi anyagokban gazdag (és praktikus) élelmiszer. A zabpehelyhez hasonlóan gyors reggelikhez használjuk meg kedvenceink szerepeltetésével: például a nagy protein-tartalmú vagy bőséges ásványi anyagokat tartalmazó kókuszszórással. De önmagában is nagyszerű.

Közepes nagyságú serpenyőben forraljuk fel a mandula- vagy kendertejet. Adjuk hozzá a quinoapelyhet és sót. Keverjük össze, majd vegyük le a tűzről. Várjunk 2 percet, hogy a quinoapehely magába szívja a folyadékot, majd tálaljuk a kedvenc feltéteinkkel.

Hozzávalók

  • 1 csésze édesítetlen mandulatej vagy kendertej (lásd 224. oldal)
  • ½ csésze quinoapehely
  • 1 csipet só

Fehérjedús quinoatál

Ez az étel akkor készült el, amikor épp plusz energiára volt szükségem. Végül a kenderfehérje klorofill tartalma az ételt elég élénk zölddé tette, mintha egy algalevest készítenék. Ennek ellenére rendkívül finom és tele van tápanyagokkal, órákig elegendő energiát biztosít.

Készítsük el a forró quinoatálat az előző recept alapján. Amikor készen vagyunk vele, adjuk hozzá a kenderfehérjét, a maca port, a mandulavajat és a banánszeleteket. Jól keverjük el. Lötjünk rá egy kevés juharszirupot.

Hozzávalók

  • 1 adag forró quinoatál (lásd az előző receptet)
  • 1 evőkanál kenderfehérje por (vagy több, ha úgy kívánjuk)
  • ½ teáskanál maca por
  • ½ evőkanál mandulavaj
  • ½ banán, szeletelve
  • Juharszirup, ízlés szerint