Forró quinoatál
A quinoapehely külső héjrétegén kívülre eső gluténmentes, ásványi anyagokban gazdag (és praktikus) élelmiszer. A zabpehelyhez hasonlóan gyors reggelikhez használjuk meg kedvenceink szerepeltetésével: például a nagy protein-tartalmú vagy bőséges ásványi anyagokat tartalmazó kókuszszórással. De önmagában is nagyszerű.
Közepes nagyságú serpenyőben forraljuk fel a mandula- vagy kendertejet. Adjuk hozzá a quinoapelyhet és sót. Keverjük össze, majd vegyük le a tűzről. Várjunk 2 percet, hogy a quinoapehely magába szívja a folyadékot, majd tálaljuk a kedvenc feltéteinkkel.
Hozzávalók
- 1 csésze édesítetlen mandulatej vagy kendertej (lásd 224. oldal)
- ½ csésze quinoapehely
- 1 csipet só
Fehérjedús quinoatál
Ez az étel akkor készült el, amikor épp plusz energiára volt szükségem. Végül a kenderfehérje klorofill tartalma az ételt elég élénk zölddé tette, mintha egy algalevest készítenék. Ennek ellenére rendkívül finom és tele van tápanyagokkal, órákig elegendő energiát biztosít.
Készítsük el a forró quinoatálat az előző recept alapján. Amikor készen vagyunk vele, adjuk hozzá a kenderfehérjét, a maca port, a mandulavajat és a banánszeleteket. Jól keverjük el. Lötjünk rá egy kevés juharszirupot.
Hozzávalók
- 1 adag forró quinoatál (lásd az előző receptet)
- 1 evőkanál kenderfehérje por (vagy több, ha úgy kívánjuk)
- ½ teáskanál maca por
- ½ evőkanál mandulavaj
- ½ banán, szeletelve
- Juharszirup, ízlés szerint