Próbáld ki ezt az isteni, házi készítésű banános-kendermagos granolát!
Ez a granola tökéletes választás reggelire vagy akár napközbeni energiabombaként! A banán természetes édessége, a kender fehérjedús ereje és a zabpehely ropogós textúrája fantasztikusan harmonizál. A datolya és a mandulavaj gondoskodik a lágy állagról, míg a sütés során az ízek még jobban összeérnek, hogy mennyei, aranybarna granolát kapjunk.
Tálald mandulatejjel, friss banánnal, eperrel vagy egy kevés hántolt kakaóbabbal, és élvezd az egészséges, tápláló és isteni finom reggelit!
Egyszerű elkészítés, természetes alapanyagok, maximális élvezet! Próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- ¾ csésze nagyon érett banán szét-nyomkodva (körülbelül 2 darab)
- ⅓ csésze magozott medjoul datolya (6-7 darab)
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- ¾ kávéskanál tengeri só
- ½ csésze puha mandulavaj
- 3 csésze zabpehely*
- ½ csésze kendermag
A gluténmentes granolához használjunk gluténmentes zabpelyhet.
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. A banánt, a vaníliakivonatot, a datolyát és a sót tegyük egy kisebb turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
- Pürésítsük, amennyire lehetséges, hogy a datolya jól összekeveredjen a banánnal. Állítsuk meg a gépet, adjuk hozzá a mandulavajat, majd kis időre megint kapcsoljuk be.
- Öntsük egy nagy tálba a zabpelyhet és a kendermagot. A pürét is tegyük bele, és jól keverjük össze. Sütőpapíron egyengessük el a masszát, majd tegyük az egészet 30 percre a sütőbe. A félóra letelte után szedjük ki, egy spatulával fordítsuk meg, és keverjük össze a granolát. Törjük össze a nagyobb darabokat, hogy egyenletesen megsüljön. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 20-30 percig, míg aranybarnára sül. (A teljes sütési idő 50-60 perc.) Vegyük ki a megsült granolát, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt elraknánk.
Tálalási javaslat: Tegyünk a tetejére mandulatejet, banánt vagy epret, esetleg hántolt kakaóbabot.